Samsun'da mafya operasyonu; 28 kişi gözaltına alındı

Samsun'da mafya operasyonu; 28 kişi gözaltına alındı

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah , Samsun merkez, Bafra ve 19 Mayıs İlçeleri ile İzmir’e eş zamanlı operasyonda Ali Atmaca ve 27 adamı gözaltına alındı.

Samsun'da bir süre önce İstanbul’da tutuklanan Sedat Şahin’in en yakın adamı olduğu öne sürülen ve suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Eyüp Atmaca ile 27 adamı bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 

300 POLİS GÖREV ALDI

Operasyonda 300 polisin görev aldığı ve 29 adrese eş zamanlı baskın yapıldığı öğrenildi. Zanlıların evlerinde çok sayıda tabanca, tüfek ve mermi ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 3 ay süren takibin ardından Samsun merkez, Bafra ve 19 Mayıs İlçeleri ile İzmir’e eş zamanlı operasyon düzenlendi.

SEDAT ŞAHİN TUTUKLANMIŞTI

Baskında bir süre önce İstanbul’da tutuklanan suç örgütü elebaşı Sedat Şahin’in en yakın adamı olduğu öne sürülen Eyüp Atmaca  ile 25 adamına, 29 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Samsun merkez, Bafra ve 19 Mayıs İlçesi’nde 2 şüphli de İzmir’de gözaltına alındı.


Samsun'da, organize suç örgütü lideri Sedat Şahin ile bağlantılı olduğu iddia edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda grubun lideri ile birlikte toplam 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar ile birlikte adeta cephanelik ele geçti.

3 AYDIR TEKNİK TAKİP YAPILIYORDU

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 3 ay süren çalışmalar sonucu bu Sabah Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve diğer polislerin de desteğiyle silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Samsun merkezli Bafra ve 19 Mayıs ilçesi ile İzmir illerinde 300 polisin katılımıyla 29 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda organize suç örgütü lideri Samsun Bafralı Sedat Şahin'in adamı olduğu iddia edilen suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Eyüp A. ile birlikte toplam 28 kişi gözaltına alındı. 25 kişinin Samsun ve ilçelerinde 2 kişinin de İzmir'de yakalandığı öğrenildi.

RESMEN CEPHANELİK
 
Gözaltına alınan şahıslar ile birlikte 1 adet Kaleşnikof uzun namlulu silah, 1 adet İsrail yapımı Uzi marka otomatik silah, 1 adet İtalyan yapımı Agram 2000 adlı otomatik silah, 11 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 3 adet kurusıkı tabanca, 1 adet havalı tabanca, 6 adet antika görünümlü tabanca, 1 adet havalı tüfek, 1 adet kasatura, 1 adet kılıç ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 28 şüpheli hakkında’silahlı suç örgütü kurmak’ ’silahlı suç örgütünü yönetmek’ ve ’silahlı suç örgütüne üye olmak’ suçlarından işlem başlatıldığı bildirildi.

İlgili Haberler