Samsun'da 1 kişinin öldüğü olaya valilikten kritik açıklama

Samsun'da 1 kişinin öldüğü olaya valilikten kritik açıklama

Samsun'da Güneydoğu'dan fındık toplamak üzere gelen ve Terme ilçesinde çadırlarda kalan işçilere açılan ateş sonucu 1 kadın hayatını kaybetmişti.

Samsun’un Terme ilçesinde mevsimlik tarım işçilerine ateş edilmesi olayında şüpheli olarak değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı evlerinde yapılan aramada suç aleti ve fişekler ele geçti.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Samsun Valiliği, Samsun’un Terme ilçesinde mevsimlik tarım işçilerine ateş edilmesi olayında şüpheli olarak değerlendirilen 3 kişinin gözaltına alındığını ve olayın ‘terör maksatlı meydana gelen bir olay olmadığını’ duyurdu. 

ÇADIRLARINA 8 EL ATEŞ AÇILDI

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, “07 Eylül Perşembe günü saat 00.15’te Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’ne mevsimlik tarım işçisi (fındık işçisi) olarak çalışmaya gelen N.P. ve P.A. isimli şahıslar, fındık işçisi olarak çalıştıkları ve aynı zamanda ikamet ettikleri Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi’ndeki çadırlarında uyudukları esnada, çadırların 80 metre uzaklıkta bulunan köy yolu üzerinden, çadırların bulunduğu bölgeye 8 el av tüfeği ile ateş edilmiştir. 

2 İŞÇİ YARALANDI BİRİ KURTARILAMADI

Olay sonucunda çadır içerisinde bulunan N.P. isimli şahıs başparmağından, P.A. isimli şahıs ise çadır içerisinde arkası dönük oturur vaziyette durduğundan sağ omuz kısmından yaralanmıştır. Olay sonrasında yaralı şahıslar Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırılmış, ayağından yaralanan N.P. isimli şahıs tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmiş, aynı çadırda bulunan P.A. isimli şahıs yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş, cenazesi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir” denildi.

İlgili Haberler