Samanyolu TV Bu Reklamı Nasıl Açıklayacak ?

Samanyolu TV Bu Reklamı Nasıl Açıklayacak ?

"Dersaneye gittik, üniversite sınavının tüm şifrelerini biz dersaneden aldık" !

SAMANYOLU TV DEN SKANDAL DERSANE REKLAMI

Bu gün sonuçları açıklanan YGS sınavı sonuçları binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Tüm geleceklerini belirleyecek olan bu sınavın sonuçları çok önemli. AKP iktidarı en yetkili ağızlarından açıkladığı " Dersaneler kaldırılacak" açıklamasının ardından kimi çevrelerde kıyametler kopmuştu. O kıyametlerin kopartıldığı adreslerden birisi ise Fethullah Gülen Hareketinin amiral gemisi medya gurubuydu. Bunlardan en önemlisi olan Samanyolu TV de o günlerde yoğun bir prograf trafiği ile dersanelerin ne kadar önemli ve elzem olduğunu savunan bir çok programa imza atmıştı.

Haberimizin ekinde izlemenize sunduğumuz o programlardan birinde, Şemdinlili bir öğrenci seçilmiş konuşturuluyor. öyle bir öğrenci seçilmiş ve öğle bir sorular sorulmuş ki üniversiteye giremeyen her genç izlediğin de başarısızlığının nedenini direk uygun olan o dersaneye gitmemesine bağlayacak.

KONUŞAN ÖĞRENCİ DOĞUDAN SEÇİLMİŞ !

Seçilen öğrencinin doğudan seçilmesi, din ve ahlak bilgisi öğretmenliği istemiş olması neyse ne diyorsunuz. Ancak öğrenci sorulan soruların yanıtı olarak tüm başarısını bağladığı dersanesini anlatırken "üniversite sınavının tüm şifrelerini dersaneden aldık" diyiveriyor.

Doğulu olduğu konuşmasından belli olan bu öğrencinin telefuzunda ki bir hatadan mı yoksa, gerçekten de o dersaneden sınav şifreleri mi aldı?

ANLAM BAŞKAYSA NEDEN DÜZELTİLMEDİ ?

Başka bir konu ise Fethullah Gülen hareketine ait olduğu bilinen Samanyolu TV de yine aynı harekete ait olduğu bilinen dersanelerin göklere çıkartılırken "bu şifre" gizemini neden yayınladığı sorusu? Artık medya guruplarının kendilerine ait gazete ve tv lerde yine kendi gurupları içerisinde ki faliyetlerinin reklamlarını bir şekilde yapmaları kanıksandı. Ama burada sadece reklam yapılmıyor, O dersaneye gitmiş ve başarılı olmuş öğrenciye, dersande şifre aldığı söyletiliyor. Öğrenci şifreleri aldık derken ne demek istiyor, rÖportajı yapan onu da aydınlatmıyor.

GÜLEN HAREKETİNİN DERSHANELERİNDE ŞİFRE Mİ VERİLİYOR ?

Programı izleyen herkes direk o dersanede sınavın doğru cevap anahtarları mı veriliyor? diye algılıyor. Röportajı izleyen öğrencilerin çoğu Samanyolu TV nin hangi dersanelerden bahsettiğini biliyor. Bu haberi izleyince, Fethullah Gülen Hareketine bağlı dersanelerin sınav şifrelerini verdiğini düşünüyor. Ve aileler de akın akın bu dersaneye çocuklarını gönderiyor. 

Program geçen yıl yapılmış. O programı izleyerek, Fethullah Gülen Hareketinin dersanelerine giden ve avuç dolusu para harcayan tüm öğrenciler Samanyolu TV nin bu programında bahsedilen şifreyi alıp, bu gün açıklanan sınavdan başarı ile geçtiler mi. 

Samanyolu TV'nin bu soruya yanıtı ne olurdu acaba ?

BAŞARISININ ARKASINDA Kİ TEK GERÇEĞİN DERSANE OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

"Dersaneye gittik, üniversite sınavının tüm şifrelerini biz dersaneden aldık" !

İŞTE O VİDEO