Saldırıyı DHKC Üstlendi !

Saldırıyı DHKC Üstlendi !

AKP’liler ve AKP binaları hedefimiz olmaya devam edecek” tehdidinde bulundu.

Saldırıyı DHKC üstlendi
 
AKP Genel merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik lav silahlı ve bombalo saldırıyı DHKC üstelendi. Örgüt, “AKP’liler ve AKP binaları hedefimiz olmaya devam edecek” tehdidinde bulundu.
20 Mart 2013 Çarşamba 15:43
 
 
 
İSTANBUL- Yayımlayan örgüt bildirisinde  “19 Mart 2013 tarihinde, Başkent Ankara’nın göbeğinde Kızılay’daki Adaletsizliğin sembolü olan Adalet Bakanlığı ve halk düşmanı kararların alındığı AKP’nin Ankara’daki Genel Merkez karargâhı saat 21.00 sıralarında savaşçılarımız tarafından vurulmuştur” ifadelerine yer verildi.
 
“Devrimcilere saldıran, kurumlarını basan, yakan, yıkan, işkence yapan, delilsiz sorgusuz tutuklayan, katleden AKP iktidarıdır” ifadeleri kullanılan bildiride, “Her gün halkın operasyonlarla uyandığı, “süreç bozulmasın”  baskısıyla konuşmanın bile yasaklandığı ülkemizde hangi “barış”tan, hangi “çözüm”den bahsediyorsunuz? Komplolarla, sahte belgelerle yüzlerce insan gözaltına alınıp tutuklanıyor. AKP’nin polisi takır takır devrimcileri, halktan insanlarımızı katlediyor. Tüm polis karakolları işkencehaneye dönüştü. Tek bir polis var mı cezalandırılan? Yok! 17 yaşında sırtından vurularak felç edilen Ferhat Gerçek’i vuran polisler hala cezalandırılmadı. Anakara Keçiören’de polisler tarafından vurularak katledilen Cem Aygün’ü vuran polisler cezalandırılmazken, ablalarına 58 yıl hapis, 55 milyar para cezası isteniyor… Bu mu hukuk, bu mu adalet? Başbakan’ın 'önüne gelen dernek kuruyor' dediği ülkede, hangi demokrasiden bahsediyorsunuz?” denildi.
 
YARALI İÇİN ÖZÜR DİLENDİ
 
Eylem nedeniyle bir kişinin yaralandığı hatırlatılan bildiride,  “Elimizde olmadan neden olduğumuz bu hafif yaralanmadan dolayı yaralanan kişi ve ailesinden özür dileyerek, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.
 
“AKP HEDEFİMİZ OLACAK”
 
Bildiride “AKP’liler ve AKP binaları hedefimiz olmaya devam edecek” tehdidinde de bulunuldu.