Sakaryalı sapık soruşturmasından hukuk skandalı çıktı

Sakaryalı sapık soruşturmasından hukuk skandalı çıktı

Sakarya'da hamile kadına tecavüz edip çocuğu ile birlikte katleden sapık çocuğa tecavüz suçundan 15 yıl ceza verilip serbest bırakılmış.

Sakarya'da, Suriyeli 9 aylık hamile kadın ve bebeğini arkadaşıyla birlikte öldürmekten tutuklanan Birol Karacal'ın, soruşturmasında şok bir gelişme daha yaşandı.

HAPİSTE OLMASI GEREKİRKEN 

2009 yılında engelli bir kızı kaçırarak cinsel istismarda bulunmaktan önce 15 yıl 10 ay hapis cezası aldığı, ancak itirazlar nedeniyle 3 kez yapılan yargılama nedeniyle 8 yıldır davanın Yargıtay aşamasında olduğu ortaya çıktı.

ENGELLİ ÇOCUĞA TECAVÜZ ETMİŞ 

Suriyeli Emani El Rahmun'u tecavüz edip öldüren, 11 aylık bebeğini boğan Birol Karacal ile Cemal Bal tutuklanarak Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne kondu. Soruşturma sırasında zanlılardan Birol Karacal'ın 4 Haziran 2009 tarihinde F.Y. adlı engelli kız çocuğunu kaçırarak cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı belirlendi.

15 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ BIRAKILMIŞ 

Hakkında Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Hürriyeti tahdit' ve 'Basit cinsel istismar' suçlamasıyla dava açılan Birol Karacal'a mahkeme cinsel istismardan 8 yıl 4 ay, hürriyeti tahdit suçundan da 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verdikten sonra dava Yargıtay'a gönderildi.

2 YIL HAPİS YATMIŞ

Yargıtay aşamasında Birol Karacal'ın avukatları karara itiraz edince Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozarak yargılamanın yeniden yapılmasını istedi. Bu sırada 5 Haziran 2009 tarihinden beri Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde yatan Birol Karacal 30 Haziran 2011 tarihinde tahliye edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez yapılan yargılamada mahkeme 8 Eylül 2012 tarihinde bu kez Birol Karacal'a 'Hürriyeti tahdit' suçundan 2 yıl 6 ay, 'basit cinsel istismar' suçundan 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY SALIVERMİŞ 

Mahkemenin bu kararını Yargıtay 14. Ceza Dairesi 'Hürriyeti tahdit' suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onarken, 'basit cinsel istismar' suçundan verilen cezayı ise sanık lehine bozdu. Bu bozma kararı sonrasında Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez yargılanan Birol Karacal, 2015 yılında karara çıkan davada bu kez de 'basit cinsel istismar' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Bu suçtan da halen dosya Yargıtay'da bulunuyor.

İlgili Haberler