ŞAKAR'IN AVUKATI DA OYDU!

ŞAKAR'IN AVUKATI DA OYDU!

17 Aralık operasyonundan sonra Rıza Sarraf'a hükümeti suçlaması karşılığında serbest kalma sözü verildiği ortaya çıktı.Yeni Şafak gazetesinde bugün yayınlanan haber doğru ise çok büyük tartışmaları beraberinde getirecek..

İşte Yenişafak gazetesinde çıkan O Haber:

''İstanbul merkezli operasyonun ardından ilginç detaylara ulaşıldı. Adı '1 milyon dolarlık haber şantajı'yla gündeme gelen Avukat Halil İbrahim Koca'nın operasyon günü akşamına kadar Rıza Sarraf'ın avukatı olduğu ve Sarraf gözaltına alınınca arada kaldım diyerek avukatlığını bıraktığı ortaya çıktı. Daha da şaşırtıcı bilgi ise Koca'nın isminin 2011'deki genel seçimlerde MHP'ye yönelik şantaj kasetleri sonrası MHP'nin yayın organlarınca sıkça dillendirilmiş olması. Koca, şantaj kasetlerinin yüklendiği internet sitesinin ödemesini yaptığı ortaya çıkan İ.F.B'nin sahibi olduğu havayolu şirketinin de bir dönem ortağıymış.
Avukat Koca'nın ismi, Sarraf'ın kendisinden 1 milyon dolar istediğini iddia ettiği bir gazeteciyle ilgili 'tape'lerde (ses kaydı) geçti. Son operasyon kapsamında ifadesine başvurulan Fatih eski İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'nin Mali Şube Müdürlüğü'nde alınan ifade tutanaklarına yansıyan H.K. isimli avukatın Halil İbrahim Koca olduğu ortaya çıkmıştı. Sarraf, Mali Şube'de ve mahkemedeki ifadelerinde avukatı olarak bahsettiği Koca'nın kendisine bir haber metni getirdiğini ve bu haberin yapılmaması için 1 milyon dolar istendiğini ilettiğini söylemişti. Hürriyet'in Yeni Şafak'a yönelik karalama haberinde de ismi geçen Koca'nın Sarraf ile bu görüşmeyi bir başka gazete adına yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu bilgilerin ardından Koca'nın ilginç bağlantıları günyüzüne çıkmaya başladı.
Operasyonda gözlerin Koca'ya çevrilmesine neden olan gelişme ise Rıza Sarraf'ın avukatlığını operasyon günü bırakmış olması. Çevresine arada kaldığını söylediği iddia edilen Koca'nın Emniyet içerisindeki bağlantıları sebebiyle bu kararı aldığı dile getirildi. Bir süre öncesine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün avukatlığını yaptığı bilinen Koca, Beyoğlu'nda Sosyalist Parti üyelerine işkence yaptıkları gerekçesiyle yargılanan ve beraat eden 5 polis memurunun da avukatlığını üstlenmişti. Yine Koca'nın Emniyet'in içerisindeki bağlantılarına ilişkin ilginç bir ayrıntı da 2006 yılında yaptığı kaza sonucu ortaya çıkmıştı. Koca'nın Haliç'te kaza yaparak bir vatandaşın ölümüne neden olması üzerine dönemin Eyüp İlçe Emniyet Müdürü olay yerine gelmiş ve Koca'yı ekip aracıyla olay yerinden uzaklaştırmıştı.''

Avukat Halil İbrahim Koca Sözde Şike Davasında yargılanan Nevzat Şakar ve Sadri Şener'in de avukatlığını üstlenmişti. Yeni şafakta çıkan haberde sadece bir cümle ile geçilen konuyu biraz daha açalım.

Şike operasyonunda 11.07.2011 tarihinde gözaltına alındığı Emniyet Müdürlüğünde ifade veremeden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan, daha sonra gözaltı kararı kaldırılarak evinde istirahat eden Nevzat Şakar tam 18 gün sonra Savcılıkta ifade vermeye davet edilmişti.. Şakar'ın Savcılık ifadesinde kendisine Emniyette sorulan soruların bir kısmı nedense sorulmamıştı.. Savcılıkta ki ifadesinin ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı...Tıpkı Nevzat Şakar gibi Sadri Şener'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı...Sadri Şener hakkında konulan yurtdışına çıkış yasağı da kısa bir süre sonra kaldırılmıştı..













Kaynak:Haber Kaynağı