Şakalaştığı arkadaşını pompalı tüfekle öldürdü

Şakalaştığı arkadaşını pompalı tüfekle öldürdü

İzmir'in Eşrefpaşa Semti'nde, iddiaya göre, şakalaşırken elindeki pompalı tüfeğin ateş alması sonucu arkadaşı Mahsum Dal'ı (22) başından vurarak öldüren C.K. kayıplara karıştı. Kaçan C.K.'nin içinde bulunduğundan şüphelenilen bir otomobil ile yaşanan kovalamaca sırasında polis aracı bir ciple çarpıştı. Kazada 2 memur hafif şekilde yaralandı.

Olay, bugün saat 03.00 sırdalarında, 1. Kadriye Mahallesi 565 Sokak numara 54'teki bakkal dükkanında meydana geldi. Elindeki pompalı tüfek bulunan C.K. (25), iddiaya göre, arkadaşı Mahsum Dal'la şakalaşmaya başladı. Bir anda ateş alan silahtan çıkan saçmalar, Dal'ı başından yaraladı. Bakkalın içinde bulunanlar olay sonrası şoke olurken, C.K. `Karakola teslim olacağım' diyerek olay yerinden ayrıldı. Üzerindeki şoku atlatan bakkaldakiler durumu, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, Dal'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Olay Yeri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bakkalda incelemede bulundu, delil aradı. Yapılan incelemenin ardından Dal'ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

TAKİP SIRASINDAKİ KAZADA İKİ MEMUR YARALANDI

Gideceğini söylediği polis merkezine teslim olmadığı anlaşılan C.K.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. C.K.'nin içinde bulunduğu sanılan bir otomobil ile polis memuru Soner Ünal yönetimindeki 35 A 48128 plakalı asayiş ekibi arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca sırasında Gazi Caddesi üzerinden Basmane Garı yönüne giden polis otosu ile Şair Eşref Bulvarı'ndan gelen Ahmet Ufuk Bayrak (21) yönetimindeki 45 ZA 6292 cip çarpıştı. Polis aracında bulunan memurlar Ünal ve Semih Cavaciyak yaralandı. Yaralı memurların telsizle durumu 155 habermerkezine bildirmesi üzerine kaza yerine çok sayıda asayiş ekibi sevk edildi. Ayağından yaralanan Cavaciyak, gelen ekiplerin aracı ile Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çarpışma esnasında başından yaralanan Ünal ise olay yerine gelen ambulansta ayakta tedavi edildi. Yaralı memurların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Cip sürücüsü Bayrak'ın yapılan kontrolde, 1.52 promil alkollü olduğu belirlendi. 

Çeşitli suçlardan poliste 7 suç kaydı bulunan ve bir süre önce cezaevinden çıktığı kaydedilen C.K.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.