SAĞLIK BAKANI ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK

SAĞLIK BAKANI ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK

Müezzinoğlu'nun, soru önergesine verdiği cevapta referans olarak gösterdiği kitapta doğum kontrolü savunuluyor ve çok çocuğa da karşı çıkılıyor.

Müezzinoğlu, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel’in, mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık politikalarını içeren soru önergesini yanıtladı. Bakan çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Din Görevlisi Sağlık Rehberi”ni de kaynak gösterdi.

Mevsimlik tarım işçilerine yönelik dini hizmet veren din görevlilerine yönelik hazırlanan rehberde, “doğum kontrolü ihanettir” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine hem doğum kontrolü savunuluyor hem de prezervatif, hap, kaput gibi doğum kontrol malzemelerinin nasıl kullanılacağı öğretiliyor.

Bakanlığın resmi internet sitesinde de yeralan rehber, Harran Üniversitesi ile BM Dünya Nüfus Fonu tarafından hazırlandı. Döllenme, ergenlik dönemi, üreme, nikah gibi konuların bilimsel olarak işlendiği ve kadın üreme organının resimlerle anlatıldığı Rehber’de sağlıkla ilgili ayet ve hadislere de yer veriliyor. Rehber’de yeralan bazı çarpıcı bölümler şöyle:

ÇOCUK SAYISINI BELİRLEME ÖZGÜRLÜĞÜ EŞLERİNDİR

Eşlerin ne zaman, hangi aralıklarla, kaç çocuk sahibi olmak istediklerine özgürce karar vermeleri gerekir. Dolayısıyla gebeliği önleyici yöntemlerin asıl hedefi anne ve çocukların sağlıklarının korunması ve düşüklerin önlenmesidir.

DOĞUM KONTROLÜNE HADİSLİ DESTEK

Doğumdan yaklaşık 1 ay sonra kadın tekrar üreme hücresi üretmeye başlar. Bu nedenle doğum yaptıktan 1 ay sonra gebelikten koruyucu yöntem kullanmaya başlanmalıdır. Rehber’de bu konuda, Hazreti Ömer’in “Resulullah aleyhissalatu vesselam hür kadının izni olmadan ona azik yapmayı yasakladı” dediği aktarıldı

PREZERVATİF NASIL KULLANILIR

Hem erkeklerin hem de kadınların kullanabileceği kondomlar vardır. Çok ince ve esnek bir kılıftır. Cinsel ilişki sırasında erkeklerden atılan meninin kadının haznesine dökülmesini engelleyerek gebelikten korur. Doğru kullanıldığında çok etkilidir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur. Her cinsel ilişkide yeni bir kondom kullanılması gerekir.

Kaynak:Haber Kaynağı