Sağlığı İçin Anılarını Satan Emekli Astsubay

Sağlığı İçin Anılarını Satan Emekli Astsubay

Evine kalorifer döşetmek için hatıra feneri satıyorKOAH hastası emekli astsubay, evine kalorifer döşetebilmek için kendisine hatıra fener ve dikiş makinesini satıyor.

Evine kalorifer döşetmek için hatıra feneri satıyor
KOAH hastası emekli astsubay, evine kalorifer döşetebilmek için kendisine hatıra fener ve dikiş makinesini satıyor.

Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ
21.02.2013 21:33
 
 TEKİRDAĞ'da yaşayan ve solunum yetmezliği (KOAH) hastası 73 yaşındaki emekli deniz astsubay İsmail Çiftçioğlu, sobalı olan müstakil evine kalorifer sistemi döşetmek için 1'nci Dünya Savaşı'nda kullanılan Yavuz (Goeben) gemisine ait olduğunu iddia ettiği feneri ve annesinden kalma dikiş makinesini satılığa çıkarttığını söyledi. 
 
Gündoğdu Mahallesinde iki katlı ahşap müstakil evde oturan 73 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası emekli deniz astsubay İsmail Çiftçioğlu ileri derecede solunum yetmezliğine bağlı akciğer hastası olduğunu söyledi. Evinde ısınmak için kullanılan sobanın kendisine zarar verdiğini ifade eden Çiftçioğlu, emekli maaşı yetmediği için annesinden kalan eski dikiş makinesini ve Yavuz Gemisi'nden hatıra olarak aldığını söylediği sancak fenerini satılığa çıkardı. 2003 yılından beri solunum yetmezliği hastalığı ile mücadele ettiğini ifade eden Çiftçioğlu, "Uzun zamandır yatağa bağımlı hayatımı sürdürüyorum. Solunum yetmezliği hastasıyım. Cihaza bağlı yaşıyorum. Evde sobayla ısınıyorum. Sobanın salgıladığı karbon monoksit benim gibi hastalara zararlıdır. Bu yüzden evime kalorifer sistemi döşetmek istiyorum. Kuru emekli maaşı ile bu olmuyor. O yüzden 1'nci Dünya Savaşı'nda kullanılan Yavuz gemisinin görevine son verilip hurdaya ayrılması ile söküm işleri yapılırken dönemin komutanı tarafından bizlere işe yarayan parçalar hatıra olarak verilmişti. Bende elimde bulunan sancak feneri ve anneme ait 100 yıllık dikiş makinesini satılığa çıkarttım. Bu sayede evimi kaloriferli yapacağım. 1'nci Dünya Savaşı'nı başlatan gemi olarak bilinen Yavuz gemisi 1976 yılında Gölcük'te hurdaya ayrıldı. O dönemden kalan feneri fiyatını ve değerini bilen birine satmayı düşünüyorum. O yüzden şimdi fiyat söylemiyorum" diye konuştu.
 
Hayriye Çiftçioğlu ise eşinin kalorifer döşenirse daha rahat edeceğini söyledi.