SAÇINI BOYAMIŞ TAKIM ELBİSEYLE GELMİŞSİN GİT BURADAN

SAÇINI BOYAMIŞ TAKIM ELBİSEYLE GELMİŞSİN GİT BURADAN

Uğur Dündar Soma'da protesto ile karşılaştı...! Programda ise işçilerden şok eden çarpıcı açıklamalar geldi...

Halk TV canlı yayını için Soma'ya giden Uğur Dündar, maden bölgesinde halktan hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı. 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel ve gazeteci-yazar Uğur Dündar gece yapacağı canlı program için gittiği Soma'da gündüz Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nı da ziyaret etti.
 
Sertel, Dündar ile geldiği Eynez bölgesindeki maden ocağında yürütülen çalışmaları inceledi, mahsur kalan işçilerin yakınları ve vatandaşlarla sohbet etti.
 
DÜĞÜNE GİDER GİBİ GELMİŞSİN!
 
İncelemelerinin ardından etrafında toplananlara konuşma yapmaya başlayan Dündar, bir grup işçi yakınınca "burası siyaset yapma yeri değil, git burdan. Düğüne gider gibi gelmişsin, git buradan, saçını boyamışsın, takım elbiseni giymişsin gelmişsin, elbisen kirlenir senin, yürüyün gidin buradan .." denilerek protesto edildi.
Tepkiler üzerine konuşmasını yarıda kesen Dündar, maden sahasından ayrıldı.

“MÜFETTİŞTEN ÖNCE HABERİ GİDİYOR”

Gece Halk TV'de "Halkın Arenası" programını Soma'dan canlı yapan Uğur Dündar halkın sorunlarına mikrofon uzattı.

CHP vekili Özgür Özel’in Soma madenleriyle ilgili verdiği önergeyle ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan, “önergede Soma kelimesi dahi geçmiyor” demişti. Özel Erdoğan’ın bu açıklamasını “Ya danışmanları ona gerçek dosyayı vermedi ya da onu kimse dinlemez diyerek yalan söyledi” sözleriyle değerlendirdi. Özel şunları dedi:

“Bir müfettiş anlatıyor. Bir madene teftişe gittim. Orada bir çalışan bana “sizin geleceğinizi Çarşamba’dan biliyorduk” diyerek adımla hitap etti. Bana hangi madene gideceğim ise Cuma günü bildirilmişti. Yani ben öğrenmeden denetleyeceğim maden sahibi öğrenmiş. Bilgi demek tepeden gelmiş” dedi.

“KAZA 2 YILDIR GÖSTERE GÖSTERE GELİYORDU”

Halk Arenası Soma Faciası Özel yayını’nda facianın yaşandığı madende emniyetçi olarak çalışan bir işçi söz aldı. İki yıldır Soma Holding’e ait madende çalıştığını anlatan işçinin sözleri duyanları hayrete düşürdü. Emniyet bölümünde çalışan işçi, kazanın iki yıldır göstere göstere geliyorum dediğini anlattı. Bakın neler dedi:

“İki yıldır bu madende çalışıyorum. Emniyetçiyim. Ocakta emniyet diye bir şey yok. AKP’yi arkalarına almışlar. Makinalar ötüp duruyordu iki yıldır. Ben farkındaydım. Kazılmaması gereken metan gazlı bölgeleri kazıyorlardı çünkü. Daha önce de müfettişler geldi ama sadece ana kolları geziyorlar. Hiç detaylara bakmıyorlar. Ama dışarıya baksan kapının önünde 500 işçi var. Çünkü malı hayvanı para etmeyen çiftçi gelip madencilik yapıyor.

UĞUR DÜNDAR'IN ZOR ANLARI: 

Kaynak:Haber Kaynağı