RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: Dikkatsiz eylemlerin sonucu olur

Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: Dikkatsiz eylemlerin sonucu olur

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin dikkatsiz eylemlerinin sonuçları olacağı uyarısında bulunuldu.

Ege Denizi’nde yaşanan gerilimin ardından Rusya Savunma Bakanlığı’na çağrılan Türk Askeri ataşesine ‘Ankara’nın düşüncesiz eylemlerinin olası yıkıcı sonuçları hakkında sert bir uyarı iletildiği’ açıklaNdı.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada “Türk askeri ataşesine, Ankara’nın Suriye’de uluslararası terörle mücadele görevi gerçekleştiren Rus askeri birliklerine yönelik düşüncesiz eylemlerinin yol açabileceği yıkıcı sonuçlar hakkında sert bir uyarı iletildi” ifadeleri kullanıldı.

Türk askeri ataşesi Ahmet Hakan Güneş’in de, Moskova’nın tutumunu bir an önce Ankara’ya iletme sözü verdiği belirtildi.

Dün Moskova’da, Savunma Bakanlığı yönetim kadrosuyla yıllık değerlendirme toplantısına katılan Putin'in Rus askerlerine karşı oluşabilecek her türlü tehditi karşı vurun emri verdiği söylenmişti..

ÇOK SERT DAVRANMANIZI EMREDİYORUM

Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi. Tüm hava operasyonlarımız, savaş uçakları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle işbirliği yapın.

Kaynak:Haber Kaynağı