Rusya'dan kritik ' Afrin Operasyonu ' açıklaması

Rusya'dan kritik ' Afrin Operasyonu ' açıklaması

Rusya dün başlayan Türkiye'nin Afrin Operasyonu ardından yaptığı açıklamada ABD'yi suçlarken kendi tavrının Suriye Yönetimi ile birlikte olması gerektiğini açıkladı.

Türkiye'nin olası bir Kürt Devleti kurulmasının önüne geçmek için başlattığu Afrin operasyonu ardından uluslararası ilşkilerde ipler oldukça gerildi. Rusya'nın önce operasyona karşı çıkması ancak sonradan tarafsız bir siyasi çizgiye girmesi Bölgedeki Kürt guruplardan büyük tepki gördü. 

KÜRTLERDEN RUSYA'YA SUÇLAMA

YPG uzun süredir işbirliği içerisinde olduğu Rusya'yı "Düşman " ilan ederken, Rusya ise gelişmelerden ABD'yi suçladı. İşte Rusya'nın Uluslararası İlişkiler Konseyi başkanı Konstantin Kosaçev'in açıklamasının ayrıntıları.

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Türkiye’nin Suriye'ye askeri operasyon başlatmasının ABD’nin faaliyetlerinden kaynaklı olduğunu belirtti.

BARIŞ SÜRECİ SONA EREBİLİR

Facebook hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Kosaçev, ”Çok yönlü ve son derece zor olan bu çatışmanın yeni kayıplara yol açmasının yanı sıra bu gelişmeler Türkiye’nin de garantörü olan ve zaten zor geçen barış sürecini baltalayabilir” dedi.

Ankara’nın Kürtlerle uzun zamandır devam eden anlaşmazlıklarının olduğunu dile getiren Kosaçev, askeri operasyonun Washington’un kışkırtıcı faaliyetlerinden kaynaklandığını savundu.

RUSYA SURİYE YÖNETİMİ İLE BİRLİKTE HAREKET ETMELİDİR

Kosaçev şu şekilde devam etti: ”Suriye’de defalarca olduğu gibi bu ülkede çeşitli gruplar vasıtasıyla dış aktörler faaliyet gösteriyorlar, bu da ulusal barış sürecini olumsuz etkiliyor. Rusya bu konuda ihtiyatlı davranmalı ve Suriye’nin resmi yönetiminin yaklaşımına göre hareket etmelidir.”

İlgili Haberler