RUS ELÇİ'DEN ERDOĞAN PROTESTOSU

RUS ELÇİ'DEN ERDOĞAN PROTESTOSU

Dışişleri Bakanı Rus Dışişleri bakanını telefon ile aradı olayı yumuşatmaya çalıştı ama Rus Büyükelçi Erdoğan'ın verdiği davete katılmayarak bir anlamda protesto etti

 

RUS ELÇİDEN PROTESTO

 İSEDAK açılışında hazır bulunan Büyükelçi Konstantin Shuvalov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrası verdiği resepsiyona katılmadı.

FOTOĞRAF ÇEKİLİRKEN YOKTU

İstanbul'da düzenlenen 31. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) açılış toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık etti. Erdoğan toplantının ardından üye ve gözlemci ülkelerin temsilcilerine resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İİT Genel Sekreteri İyat Medeni ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ülke temsilcilerle tek tek tokalaştı.

RUSYA'DAN GELDİ AMA KATILMADI

Kabul sırasında Rusya'yı temsilen Moskova'dan gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov katılımcılar arasında yer almadı. Diğer katılımcılar tek tek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la tokalaştı. Rus temsilci aile fotoğrafında da yer almadı. Bu arada Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da Erdoğan'a eşlik etti.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YI ARADI

251120151426434644973_2.jpg

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BİRARAYA GELECEKLER

 Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Çavuşoğlu'nun Lavrov'la 25 Kasım günü yaptığı telefon görüşmesi hakkında kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta "Görüşmede Sayın Bakan, Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen RF savaş uçağı hadisesine ilişkin Rus muhatabına bilgi vermiştir.

Görüşmede, konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde biraraya gelmesi de kararlaştırılmıştır" dedi.

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı