RIDVAN DİLMEN MİDEM BULANDI

RIDVAN DİLMEN MİDEM BULANDI

"Hakikaten şu 1 ay, çok özür dilerim ama midem bulandı.

Rıdvan Dilmen, Portekiz'in Fransa'yı 1-0 yenerek Avrupa Şampiyonu olduğu maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen, dünya futbolunun çok farklı bir noktaya gittiğini ifade ederek, "Hakikaten şu 1 ay, çok özür dilerim ama midem bulandı.

Göz zevki, heyecan olarak çok kötü bir turnuvaydı. Bu turnuva hoşuma gitmedi. Bir direkt kırmızı, 2 tane de sarıdan atılan oyuncu oldu. 51 maç oldu, aslında hakemler de oyuncuları sahada tuttular. Bu turnuvada şu var, mesela maçı izlerken aynı anda telefonda konuşabildim, bir şeyler okuyabildim. Dışarı çıkabildim" dedi.

Rıdvan Dilmen'in sözleri şöyle:

AYKUT KOCAMAN TARZI TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPTI

Bakıyoruz, teknik direktör Aykut Kocaman iyi işler yaptı. Aykut Kocaman tarzı bir teknik direktörlük yaptı. Bugünkü turnuvanın en büyük hamlesini Portekiz teknik direktörü Eder'i alarak yaptı. Baktığımızda sol önde oynayan oyuncuyu orta sahaya çekti. Eder'i aldığı anda Fransızların sürekli dönüyordu, sakladı. İki tane faul aldı. Bir gol attı. Takımını taşıdı. Teknik heyet olarak en büyük iş Eder'in oyuna girmesiydi. Aynı Konyaspor-Fenerbahçe maçı gibiydi. Onun dışında 2 takımın gelişine bakarken, statünün incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

FAVORİM FRANSA DEĞİLDİ, SEBEBİ İSE...

Final maçı öncesi Fransa'yı favori olarak görmüyordum. Sezonu yorgun bitiren oyuncuları vardı. Finale kadar gelirken de her ne kadar olursa olsun, yarı finale Perşembe günü Almanya'ya karşı sert bir maç oynadılar. Koşmak, savaşmak zorunda oldukları bir maç oynadılar. 2.5 gün bir ara kaldı aralarında. Portekiz, Çarşamba günü oynadı. Turnuvanın sonuna doğru, geçen sene temmuz ayında başlayan oyuncular 1 yıl sonra final oynadılar. Bu oyucnuların bir çoğu Avurpa kupalarında da oynadı. Portekiz'in yarı final maçını erken oynaması, oyunun sonlarında daha diri kalmasını sağladı.

ARTIK FUTBOL HOŞ BİR OYUN OLMAKTAN ÇIKTI

Bence dünyanın önde gelen futbol adamları, futboldan gelmiş veya gelmemiş herkesin oturup kurallarla ilgili de bir takım önlemler alması lazım. Artık futbol hoş bir oyundan çıktı. Bakın 5-6 pozisyon sayamıyoruz. Herkes tedbir üzerine oynamaya başladı.

10 NUMARA OYUNCU EKSİKLİĞİ VAR

Ben Avrupa Şampiyonası'nı izlerken keyif almadım. Acaba günümüz futbolu için kolay diyebiliriz. Mesut 10 numara diyebiliriz. 10 numara, yaratıcı oyuncu eksikliği var. Fransa'da yarım yamalak Griezmann var. O biraz iş yaptı. Avrupa Şampiyonası'nda yaratıcı oyuncu eksikliği var mıydı diye kendi kendime soruyorum.

DÜNYADA SADECE 4 OYUNCUDAN KEYİF ALIYORUZ

Dünya futbolunda dört tane oyuncudan bahsedebiliyoruz. Ronaldo, Messi, Neymar bir de Iniesta var. Onları izlerken keyif alıyorsunuz. Rakip ne kadar sert savunma yapsa da işi bitirebiliyorlar. İspanya milli takımının forveti Barcelona forveti olsa bence şampiyon olurdu. Yoksa pas yüzdesi çok az değildi.

ALMANYA İYİ OYNADI AMA BİTİRİCİ OYUNCULARI YOKTU

Almanya Milli Takımı oyunda üstündü ama bitirici oyuncuları yoktu. İspanya ve Almanya araya oynayan takımlar değil. Öndeki oyuncuları veya kenar bekleri formsuz olduğunda sonuçlandıramıyorsunuz. Barcelona pas yapıyor ama ya atıyor ya attırıyor. Suarez gibi atan oyuncuları da var.

MAÇTAN SONRA İSTİFRA EDEN BİR PEPE'Yİ GÖRDÜK

Yetenekten çok fiziki mücadele oldu ve bence zevkli geçmedi. İspanya, Almanya bu sene çıkış yapan İtalya olmadığı zaman keyif alamıyorum. Maçtan sonra istifra eden bir Pepe'yi gördük. Oyuncular sonuna kadar mücaedele etti. Fransa milli takımında teknik direktörü eliştirmek sağlıklı değil ama bence takıma hiç katkı sağlamadığını düşünüyorum."

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı