REZA ZARRAB SAVCISINDAN YENİ BELGELER

REZA ZARRAB SAVCISINDAN YENİ BELGELER

Reza Zarrabın 60 Milyon Dolar ödediği iddia edilen ünlü avukatının kefalet karşılığı serbest bırakılmasını talep ettiği dilekçeye sunduğu kanıtlar birer birer Savcı Bharara tarafından çürütülüyor.

 

 

 

Avukatının 50 Milyon Dolar Karşılığı serbest bırakılmasını talep ettiği Reza Zarrab'ı tutuklayan Savcı Bharara, Reza'nın ifadesinde hiç bahsetmediği yatını, uçağını, denizaltısını telefonundaki WhatsApp mesajlarından buldu. Konunun ayrıntılarını Zeynep Gürcanlı Sözcü'de şöyle veriyor.

 

5 DİL BİLİYORUM DEMİŞ

 

Öte yandan Zarrab'ın pasaport başvurusunda "beş dil bildiğini" beyan ettiği ortaya çıktı.

 

ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’ın, tutukluluğunun devamı için mahkemeye yeni deliller sunuldu.

 

Savcı Preet Bharara’nın ofisi Zarrab’ın “ifadesinde yalan söylediğini”, İngilizce ve Farsça bildiğini gösteren kanıtları mahkemeye bir dilekçeyle iletti. 

Zarrab’ın avukatı Brafman’ın “müvekkilim İngilizce’yi iyi bilmediği için ilk ifadesindeki soruları tam anlamadı, dolayısıyla da doğru yanıtlamadı” savunmasına karşılık Savcılık, Zarrab’ın İngilizce e-ticaret kursunu bitirdiğine ilişkin bir Amerikan Üniversitesi’nden aldığı diplomayı da, İngilizce yaptığı WhatsApp yazışmalarını da delil olarak sundu. 

 

Savcılık delillerinden en ilginçlerinden biri ise Zarrab’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aldığı “temiz kağıdının” Noter tasdikli İngilizce çevirisi oldu.  “Kanıt G” olarak geçen “savcılık temiz kağıdı”  29 Nisan 2015 tarihini taşıyor.

 

Zarrab'ın açık öğretim lisesindeki karneleri de delil dosyasına girdi.

 

Zarrab’ın açık öğretim lisesindeki karneleri de delil dosyasına girdi.

SAVCI, YATI, JETİ, DENİZALTIYI WHATSAPP MESAJLARINDAN BULDU

Savcı, Zarrab’ın ABD’de verdiği ilk ifadelerde “mal varlığını gizlediğini” ise, telefonunda ele geçen WhatsAppp mesajlaşmalarından ortaya çıkardı. WhatsApp mesajlaşmalarının İngilizce yapılmasını ise Savcılık, “Zarrab’ın İngilizce’yi iyi bildiğine,” ilişkin kanıt olarak da sundu.

Zarrab’ın telefonunda “Ademturkey” adına kayıtlı telefon numarası ile yaptığı yazışmalarda, yatının bakımı, özel jetinin kullanılması ve denizaltısına şirketinin logosunun koyulup koyulmaması konusunda mesajlar yer aldı.

Savcılık, hem mesajlaşmanın İngilizce yapıldığına dikkat çekti, hem de Zarrab’ın ilk ifadesinde mal varlığı sorulduğunda, ne yatından, ne jetten ne de denizaltısından bahsetmediğine vurgu yaptı.

Savcı’nın kanıt olarak sunduğu what’s up mesajlaşmasında, alınacak yeni gemiler ve bu gemilerin bandıraları konusunda da, Zarrab’ın çocuğuna tutulacak olan dadının hangi nitelikleri taşıması gerektiğine ilişkin mesajların olması dikkat çekti.

ST KİTTS PASAPORTUNA BAŞVURMUŞ, “BEŞ DİL BİLİYORUM” YAZMIŞ…

Yine Savcılığın sunduğu belgelerden ortaya çıkan bir başka gerçek ise, İran, Türkiye ve Makedonya pasaportlarına sahip olan Reza Zarrab’ın St Kitts’e de pasaport başvurusunda bulunduğu oldu.  Savcılık, Zarrab’ın StKitts’e yaptığı pasaport başvurusunda “beş dil bildiğini” beyan ettiğini, bu dillerden birinin de İngilizce olduğunu söylediğini belgeledi.

 

whatss

 

SMS MESAJLARI VE E-MAİLLER FARSÇA BİLDİĞİNE KANIT OLDU

Zarrab’ın, avukatının mahkemeye “Farsça okuyup yazamıyor” iddiasının aksine, cep telefonundaki SMS’lerde ve e-maillerinde Farsça kullanıldığına ilişkin kanıtlar da mahkemeye sunuldu.

 

Savcılık bu çerçevede Zarrab’ın ‘Kahalzadeh’ adına kayıtlı bir numara ile Zarrab’ın pekçok kez Farsça mesajlaştığını, ayrıca şirketinden kendisine Farsça yazılmış kontratların da “onay için” gönderildiğine ilişkin kanıtları dilekçesine ekledi.

Savcılık dilekçesinin sonunda, Zarrab’ın avukatının kefalet talebinin reddedilmesi isteği de yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı