RENKLERLE İSYAN

RENKLERLE İSYAN

Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi için baskın yapılmasıyla AKP’nin baskı yönetimine karşı başlayan isyan değişik biçimlere bürünerek sürüyor. Bu kez rengarenk bir “Gökkuşağı isyanı” yayılıyor.
 
Gezi Parkı olayları İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Taksim Meydanı’daki parkta başladı. Erdoğan’ı küplere bindiren, bozum eden isyanın görülmemiş şiddetteki, dünyayı ayağa kaldıran müdahalerin ardından durulan olaylar “duran adam” eylemiyle birlikte değişik biçimlere bürünerek sürdürdü.

GRİ RENGE TEPKİ BÜYÜYOR
Yeni isyan da yine Beyoğlu’ndan yine AKP’nin baskı yönetimi, dayatmaları, tahammülsüzlüğü ve hoşgörüsüzlüğü yüzünden başladı. Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel’in Cihangir semtindeki gökkuşağının renkleriyle boyadığı merdivenleri AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın griye boyamasının yarattığı tepki bir anda yayıldı. Vatandaşlar, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da sokakları, merdivenleri boyamaya başladı. 
 
Ankara Seyranbağları mahallesi sakinleri, iktidarının üçüncü dört yılında Türkiye’nin üzerine artık kurşun gibi çökmeye başlayan renksiz, grisever AKP’ye tepki için Bülbül Deresi Caddesi üzerinde bulunan merdivenleri gökkuşağı renkleriyle boyadı. Vatandaşlar merdivenlerin üzerine “Diren Suriye”, “Boyun eğme” ve “Savaşa hayır” sloganlarını yazdı.