REİNA SALDIRGANI İŞTE BÖYLE YAKALANDI : İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

REİNA SALDIRGANI İŞTE BÖYLE YAKALANDI : İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı.

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen bir operasyonda oğlu ile birlikte yakalandı. Reina'ya saldıran terörist yılbaşı gecesi 39 kişiyi öldürmüştü.

Özbek asıllı terörist Abdulgadir Masharipov’un eşi 12 Ocak'ta Maltepe’de bir eve düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yanında olan 1.5 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Masharipov’un ise saldırıdan sonra yanına 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı tespit edilmişti.

BAŞKA BİR DİNCİ MİLİTANIN EVİNDE SAKLANMIŞ

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta bir siteye düzenlenen operasyon ile saat 00.15'te yakalandı. Teröristin yanında oğlunun da olduğu belirtildi. Öte yandan teröristin Ebu Muhammed kod adlı teröristin evinde kaldığı ifade edildi.

ESENYURT'TA SAKLANMIŞ

Esenyurt'ta düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan teröristin yanında oğlunun da bulunduğu öğrenildi. Teröristin sağlık kontrolünden sonra Emniyet'e getirileceği öğrenildi.

BAKIN KİMİN EVİNDE REİNA KATİLİ İLE BİRLİKTE 3 KİŞİ DAHA YAKALANDI. 

Reina saldırganı ile birlikte 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 4 kişi de gözaltına alındı. Teröristin yanında 4 yaşındaki oğlu da vardı. Şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne götürüldü. Öte yandan örgütün diğer hücrelerine yönelik de eş zamanlı operasyonların sürdüğü öğrenildi.

 

HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Saldırganın yakalanmasına ilİşkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, basına yansıyan fotoğraftan saldırganın yüzünde dövüş izleri olduğu görülüyor. 17 gündür Türkiye’nin her yerinde aranan terörist, polis ekiplerinin yaptığı operasyonla ele geçirildi. Operasyonun ihbar sonucu mu yoksa emniyet istihbaratı sonucumu geçekleştirildiği bilinmiyor.

 

basliksiz-1-198.jpg

POLİS BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE ÇALIŞTI

TEM ekiplerini günlerdir peşinden koşturan Abdulgadir Masharipov’un yakalanması için TEM Polisi daha önce 50’ye yakın adrese baskın düzenledi. Binin üzerinde ihbar değerlendirildi. Saldırı sonrası binlerce saat kamera izleyen ekipler, iki hafta içesinde, Zeytinburnu, Başakşehir, Ümraniye, Silivri’de IŞİD’in Özbek yapılanmasına ait hücrelere de baskın düzenledi. Baskınlarda 35 şüpheli yakalanmış, Reina’yı kana bulayan terörist ise bulunamamıştı.

İlgili Haberler