Rehineler Bir Haftaya İçinde İade Edilecek !

Rehineler Bir Haftaya İçinde İade Edilecek !

Karayılan, Rehinelerin durumunun ne olacağı konusuna da açıklık getirdi.

REHİNELERİ BİR HAFTA İÇERİSİNDE TESLİM EDECEĞİZ

PKK'nın Kandil yapılanmasının başında bulunan Murat Karayılan, İmralı'da tutuklu PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, sürece ilişkin görüşlerini içeren mektubu kendisine getiren BDP heyeti ile yaptığı görüşmenin ardından çok önemli açıklamalarda bulundu. PKK'ya yakın haber sitelerinden birinde  bugün yayınlanan roportajında sürece dair görüşlerini açıklayan Karayılan, Rehinelerin durumunun ne olacağı konusuna da açıklık getirdi.

Murat Karayılan verdiği roportajda, sürecin olumsuz sonuçlanması halinde, PKK'nın herzamankinden daha yüksek, kapsamlı bir savaşa hazırlandığını söylemesi dikkatleri çekiyor. Ayrıca sürecin ilerleme sağlaması konusunda BDP'lilerin gidip gelmelerinin yeterli olmadığına dikkat çeken Karayılan, "Doğrudan bir ilşkiye itiyaç vardır" dedi.

ESİRLER BİR HAFTA İÇERİSİNDE BIRAKILACAK

Sürece dair gelişmeler ve gündem maddeleri üzerinde ayrıuntılı açıklamalar yapan Murat Karayılan, ellerinde bulunan rehineler konusun da da kesin konuştu. "Rehineler bir hafta içerisinde bırakılacak" dedi. İmralı'da tutuklu Abdullah Öcalan'ın mektubuna dair görüşleri sorulan Karayılan bu konuda ikilem içerisinde olduğu anlaşılan şu açıklamayı yaptı."Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mektubu konusunda önemli oranda bir kanaat oluştuğunu ancak halen üzerinde düşünmeleri gereken noktalar" olduğunu kaydetti. Karayılan, "Karar almamız kolay değildir" 

REHİNELERİN TESLİMİ İÇİN BAZI KOŞULLAR ÖNE SÜRDÜ

PKK'nın KCK adını verdiği yapılanmasının başı Murat Karayılan, ellerinde bulunan rehinelerin geriye teslimi konusunda ise bir takım koşullar öne sürdü. Ellerinde ki rehinelerin bir hafta içerisin de teslim edilmesi konusunun Abdullah Öcalan'ın talebi olduğuna (talimat değil) açıklık getiren Karayılan, teknik hazırlıkların yapıldığını, bir hafta içerisinde devlet görevlilerine teslim edileceğini söyledi. Yapılacak teslimatın kimlere olabileceğinin de altını çizen Karayılan şöyle konuştu; " Eğer tekrar BDP heyeti veya başka siyasi partiler ya da ilgili STK’ler gelirlerse biz kendilerine teslim edebiliriz. Yalnız teslim edeceğimiz kurumların bu kişileri sağlam bir biçimde götüreceklerine dair bize güvence vermeleri gerekiyor. Bu konuda bize güven veren kurumlar gelirlerse teslim edebiliriz. Bu ancak bir hafta sonra olabilir."