Putin'den Skandal Espiri

Putin'den Skandal Espiri


ESPİRİ YAPTI AMA

Başbakan Erdoğan ve Rusya lideri Putin bir araya geldi. Gazetecilerin Erdoğan'a yönelttiği "Gizem Akhan'ı da Türkiye'ye götürme ihtimaliniz var mı?" sorusuna Putin, "espri" olarak, "Sayın Başbakan eşiyle buraya geldi. Nasıl bir soru soruyorsunuz?" sözlerini sarf etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Konstantinovski Sarayı'nda baş başa görüştü.
Türkiye - Rusya 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere St. Petersburg'da bulunan Başbakan Erdoğan, konsey toplantısı öncesinde Putin ile biraraya geldi. Görüşmeye Türk tarafından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus tarafından da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov katıldı.

GAZETECİLER GİZEM AKHAN'I SORUNCA

Görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki lider ele aldıkları konular hakkında bilgi verdi ve ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

PUTİN'DEN SKANDAL ESPİRİ

Rusya'da tutuklu bulunan Greenpeace üyesi Gizem Akhan'ın kefaletle serbest bırakılması kararı hatırlatılarak, "Sayın Başkanla konuyu görüştünüz mü? Diğer yandan bir dava daha devam ediyor. Rusya dışına çıkış yasağı olduğu söyleniyor, böyle bir şey yoksa beraberinizde Gizem Akhan'ı da götürür müsünüz?" sorusu üzerine Putin, "Sayın Başbakan eşi ile buraya geldi, nasıl bir soru soruyorsunuz" dedi. Putin'in "espri" olarak sarf ettiği bu sözler salonda gülüşmelere yol açtı. Putin, "Bu İşin hukuki yönüne bizim karışmamız doğru olmaz" diye konuştu.

YİNE KENDİNE YONTTU

Akhan'ın durumuyla ilgili bir soru üzerine ise Erdoğan, "Bu konuyu görüştük. Bana göre kefaletle bırakılmış olması önemlidir. Yargı süreci devam etmektedir. Demir parmaklıkların arkasından çıkması önemlidir. Özgürlüğün tadını bilenlerdenim" dedi.