Profosör, Doçent Kürtaj Çetesi Kurmuş

Profosör, Doçent Kürtaj Çetesi Kurmuş

Çökertilen yasadışı kürtaj çetesinde doçentlerin ve profesörlerin olduğu ortaya çıktı!

Kürtaj çetesinde şaşırtıcı isimler 
Çökertilen yasadışı kürtaj çetesinde doçentlerin ve profesörlerin olduğu ortaya çıktı!
 
  
Malatya'da geçtiğimiz günlerde biranda ülke gündemine gelen kürtaj operasyonu ile ilgili Malatya Emniyeti’nden resmi açıklama yapıldı. Yasadışı kürtaj yapan doktorların tüp bebek isteyen çiftleri dolandırdıkları iddia edildi.
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada operasyon hakkında geniş bilgiler verildi. Açıklamada, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile özel bir hastanede görev yapan bazı doktor ve asistanların kanuna aykırı şekilde kürtaj yaptıkları, usulsüz işlemler karşılığında hastalardan rüşvet alıp haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Doktorlar hakkında yasadışı kürtaj için usulsüz rapor tanzim ettikleri suçlamalar arasında yer alıyor.
 
Teknik takibe sonunda yapılan operasyonda organizasyonun İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.Ç. ile özel hastanede görevli kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ş.H. tarafından yapıldığı iddia edildi. İki doktorun kürtajtan elde ettikleri paraları ortak hesapta biriktirdikleri ve kendilerine yardım eden sağlık görevlilerine para verdikleri belirlendi. Skandal kürtajlara imza atan kadın doğumcu doktorların tüp bebek tedavisi görmek isteyen çiftleri de dolandırdıkları öne sürüldü. Kürtaj şebekesi içinde yer alan doktorların kendilerine gelen ve tüp bebek tedavisinden sonuç alamayacaklarını bildikleri hastalara tüp bebek tedavisi önerdikleri, bu şekilde hastaların maddi ve manevi duygularını istismar edilerek kendilerine haksız kazanç sağladıkları ifade edildi.
 
Kürtaj şebekesinin polis takibindeki sürecinde de 3 ayrı kürtaj yaptıkları belirlendi. Teknik takipte olduklarından habersiz doktorlar, 30 Aralık 2012 günü 22 haftalık hamile olan bekar bir kadınla 10 bin Lira karşılığında kürtaj için anlaştıkları iddia edildi. 5.5 aylık hamile kadının Turgut Özal Tıp Merkezinde kürtaja alındığının bilgisine ulaşan polis ekipleri operasyon için düğmeye basıp, kürtaj gerçekleşmeden Prof. Dr. Ö.Ç. ile Doç. Dr. Ş.H’nin aralarında bulunduğu 15 sağlık çalışanını gözaltına aldı. 15 şüpheliden 7’sinin kamu görevlisi olduğu açıklanırken, adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Ö.Ç., Doç. Dr. Ş.H., Ö.A. ve M.B. 02 Ocak’ta çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı.