Polis üniversitelere girmeden hazırlığa başladı!

Polis üniversitelere girmeden hazırlığa başladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) hazırladığı, kamu spotu olarak yayınlanan video da ‘yasa dışı örgüt üyesi’ olarak gösterilen kadın video sonrasında yaşadığı psikolojik sorunları anlattı. EGM’nin hazırladığı videoda ayrıca bir yasak da ihlal edildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “çocuğu yasadışı örgütler tarafından kandırımış ailelere” ilişkin hazırladığı ve televizyonda kamu spotu olarak yayımladığı  görüntülerde bu defa da üniversiteli bir kadın yasadışı örgüt üyesi olarak tanıtılıyor. Hazırlanan kamu spotlarında ”kandırılmış çocukların” aileleriyle röportaj yapılıyor. Röportaj yapılan üniversiteli kadının babasının ise, kızını tehdit etmekten ve öldürmeye teşebbüs etmekten 6 ay uzaklaştırması bulunuyor. Kararda, babanın kızını iletişim araçlarıyla rahatsız etmesi yasaklanırken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı kamu spotunun yayımlanmasıyla bu kural ihlal edildi. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi kadın yaşanan olaylardan sonra psikolojisinin çok bozulduğunu ve kendisini baskı altında hissettiğini, çevresindeki insanların sürekli onu izlediğini ve sorular sorduğunu söyledi.
 
ŞİDDET GÖRDÜK, DEDEMİN YANINA SIĞINDIK
 
Üniversiteli kadın açıklamalarında babasından şiddet gördüğünü belirterek:  ‘Babam Hüseyin Yücel ile aynı evde yaşarken, başta annem olmak üzere, beni ve ablamı sürekli döverek, küfrederek fiziki ve sözlü şiddet uyguladı. Bu tarihten 2 yıl önce de annemi, beni ve ablamı evden kovdu. Biz de dedemin yanına sığındık” dedi.