Polis Taksim'de Yelekle Yürütmedi!

Polis Taksim'de Yelekle Yürütmedi!

DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, AİHM'e göndermek üzere hazırladıkları dilekçeleri postaneden göndermek isteyince polis engeliyle karşılaştı. Polis, emeklilere yeleklerini çıkarıp ikişer, üçer normal vatandaşlar gibi yürüyebileceklerini söyledi.

 
 

Taksim Tramvay durağında toplanarak, Galatasaray Postanesi'ne yürümek isteyen DİSK'e bağlı yaklaşık 20 Emekli-Sen üyesinin, giydikleri yeleklerle İstiklal Caddesi'nde yürümelerine izin verilmedi. Yeleklerini çıkaran emekliler, tek tek polis noktasından geçerek, postaneye gidebildi.
2007'de kapatılan ve iç hukuk yolları tükendiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuran Emekli-Sen üyeleri, başvurunun takibi için saat 13.30'da Taksim Tramvay durağında toplanarak, Galatasaray Postanesi'nden AİHM'e dilekçe göndermek istedi. Taksim Meydanı'nda gönderilecek dilekçeyi okuyan Rahime İldeniz Bayrak, "Türkiye CumhuriyetiAnayasası ile Sendikalar Kanunu şahıslara önceden izin almaksızın sendika kurma ve sendikalara serbestçe girme hakkı tanımışsa da, sendikamız örneğinde olduğu gibi uygulama hiçbir zaman böyle gerçekleşmedi. Sendikamız sürekli kapatma davalarına maruz kaldı. Bu davalar genelde sendikamızın lehine sonuçlanmış olsa da, Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezi otoritesi ile ona bağlı yerel birimler sendikamıza kapatma davaları açmaktan vazgeçmediler" dedi.


YELEKSİZ VE SLOGAN ATMADAN GİTTİLER
AİHM'e yaptıkları başvurunun takibi için, dilekçeyi Galatasaray Postanesi'nden göndermek için İstiklal Caddesi'nde yürüyeceklerini belirten Bayrak ve diğer emeklilerin önü daha önceden cadde girişinde bir Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve onlarca memurla önlem alan polis tarafından kesildi. Bir polis yetkilisi, toplu yürüyüşün yasak olduğunu belirterek, emeklilerden, "Demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz" yazılı yelekleri çıkartarak ve slogan atmadan normal vatandaşlar gibi yürüyebileceklerini söyledi. Bir süre polisle tartışan emekliler, daha sonra yeleklerini çıkartıp, tek tek polis noktasından geçerek postaneye gitti
.