Polis Mersin'de plastik mermi kullandı!

Polis Mersin'de plastik mermi kullandı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Gezi Parkı eylemlerine yapılan polis müdahalesini protesto etmek isteyen binlerce yurttaşa, polis sert şekilde müdahale etti. Polis ile halk arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde saat 17.30'da Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılışı gerçekleşmesi planlanan 17. Akdeniz Olimpiyatları, Gezi Parkı protesto eylemlerine takıldı. Başbakan Erdoğan'ın kente yapacağı ziyaret öncesi Forum Alışveriş Merkezi önünde toplanan bini aşkın kişi, Başbakan Erdoğan ve AKP hükümeti aleyhine sloganlar attı. "Faşizme direniyoruz" ve "Demokrasi ve özgürlük için Mersin'den meydan okuyoruz!" yazılı pankart açan kitle, Gezi Parkı protesto gösterilerinde yaşamını yitirenlerin ve polis şiddetini anlatan fotoğrafları taşıdı. Taşınan resimler üzerinde "polis öldürür" yazısının bulunması dikkat çekti. Grubun KİPA Alışveriş Merkezi önüne yapacağı yürüyüşü engellemek amacıyla adeta Form Alışveriş Merkezi çevresinde etten duvar ören polis, yine alışveriş merkezinin giriş ve çıkışlarını TOMA'larla kapattı.

Çevik kuvvet polisleri tarafından kalkanlar ile etrafı kuşatılan grup sık sık "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı attı. Olimpiyat oyunlarını izlemek amacıyla kentte bulunan yabancı basın mensuplarının da yoğun ilgilisi ile karşılanan protesto gösterisinde kitle, polisin barikatını açmayıp geri çekilmemesi halinde yürüyüşe geçecekleri uyarısında bulundu. Binlerce polisin ablukasında polis helikopteri de alan üzerinde alçak uçuş yaptı. Yurttaşlar uçuşu, ıslık ve sloganlarla protesto etti.

Saat 17.00'den beri Forum Alış-Veriş Merkezi önünde olan binlerce kişi bir anda yürüyüşe geçip, polis barikatını aşmak istedi. Ancak polis kitleye TOMA ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sonrası dağılmayan grup, çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar önünde "Durma" eylemine başladı. Polis ise kitlenin dağılmasını istedi. Ancak halk dağılmayıp, alanda bekleyişlerine devam etti. Polis, aralıklara kitleye TOMA'larla su sıkıyor. Polis, gruba dağılmaları konusunda anons yapıp, 15 dakika içinde dağılmamaları takdirde herkesi gözaltına alacağını belirtti.

Daha sonra polis, kitleye sert şekilde yine müdahale etti. Polis müdahalesi sonrası başlayan çatışmalar devam ediyor.