Polis Biber Gazı Sıktı,TGB'liler Limon Dağıttı

Polis Biber Gazı Sıktı,TGB'liler Limon Dağıttı

Beyazıt'ta TGB'li öğrencilere polis müdahalesi

Beyazıt'ta TGB'li öğrencilere polis müdahalesi

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da katılacağı öğrenilen "İstanbul Üniversitesi 28 Şubat'la yüzleşiyor" etkinliği öncesi bir grup öğrenci protesto gösterisinde bulundu. 

Bulut MÜLHİM - İSTANBUL
28.02.2013 09:11
 
İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesinde bugün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da katılacağı belirtilen "İstanbul Üniversitesi 28 Şubat'la yüzleşiyor" etkinliği öncesi gerginlik yaşandı. Etkinliğin düzenleneceği Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı önünde toplanan öğrenciler , protesto gösterisinde bulundu. Güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, basın açıklamasının ardından öğrencilerin dağılmasını istedi. Açıklamanın ardından dağılmayan öğrenciler içeri gireceklerini söyleyip slogan atmaya başladı. Ancak polis öğrencilerin önünde barikat kurarak içeri girmelerini engellemeye çalıştı. Uyarılara rağmen içeri girmekte direnen öğrencilere polis müdahale etti. Kalkanlarla öğrencileri uzaklaştırmaya çalışan çevik kuvvet ekipleri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine polis öğrencilere biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahaleden bir süre sonra tekrar toplanan gruba polis TOMA aracıyla tazyikli su sıkarak müdahale etti. Biber gazından etkilenen eylemciler fenalaşan arkadaşlarına limon ve sularla yadım etti. Bir süre daha çevrede bekleyen öğrenci gurubu daha sonra etkinliğin düzenlendiği bölgeden ayrıldı. Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

TGB PROTESTO EYLEMİNİ DÜN DUYURMUŞTU


 
Yarın (28.02.2013) İstanbul Üniversitesi’nde yapılacak olan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un katılacağı duyurulan “İstanbul Üniversitesi 28 Şubat’la Yüzleşiyor” etkinliğini ve AKP yetkililerinin üniversitelere girişini gayrimeşru bulduğumuz için üniversite öğrencileri olarak bu etkinliğin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Üniversite gençliği 28 Şubat’la değil, gericilikle ve emperyalizmle yüzleşir.
 
 
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde saat 08:30’dan itibaren toplanarak protesto ve açıklamamızı yapacağız.