PLAZADA ALACAK VERECEK KAVGASI CİNAYETLE SON BULDU

PLAZADA ALACAK VERECEK KAVGASI CİNAYETLE SON BULDU

İstanbul'da ünlü bir inşaat firmasının sahibiyle 2 milyon 400 bin lira alacaklı olduğu kişiler arasında tartışma yaşandı. Bağcılar'daki bir plazada yaşanan olayda silahlar çekilince işadamının sağ kolu öldü, 2 kişi yaralandı. İşadamı ise yara almadan kurt


Cinayet, 29 Haziran’da günü Taşocağı Özlem Sokak’taki bir plazada meydana geldi. İddiaya, saat 16.00 sıralarında plazadaki bir şirkette iki gurup arasında silahlı çalışma yaşandı.  Çatışmada, Sabri Kayış (56) öldü, Sadettin P. (47) ve  Bayram B. (46) yaralandı.

Olay ilgili İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Masası dedektifleri, olayın alacak verecek sebebiyle yaşandığını ortaya koydu. İddiaya göre, işadamı Aydın P.’ye ait firma, 6 milyon değerinde 5 bin ton demir için ihaleye çıktı. İhaleyi en düşük fiyatı veren Mustafa B. ve yeğeni Kemal B.’nin şirketi aldı. P. Yol İnşaat adlı firma, firmanın, “Depomuzda demir var” teminatı üzerine 6 milyonluk ödemeyi çekle yaptı. Ancak istenen demir bir türlü teslim edilmedi. Aydın P., demir gelmeyince, çeklerini geri almak için Mustafa B. ile görüştü. Ancak firmanın çekleri, tefeciye verdiği ortaya çıktı. Parasını ve çekini alamayan Aydın P., şirketinin irtibatırının zedelenmemesi için çeklerin ödemesini yaptı.

KARŞILIKLI GÖRÜŞTÜLER

İki firma temsilcisi alacak verecek meselesini çözüme kavuşturmak için defalarca bir araya geldi. İddiaya göre, Mustafa B., depodaki 3 ton demiri karşı tarafa teslim etti. Ancak 2 ton demir karşılığı 2 milyon 400 bin lirayı ödemedi.
TARTIŞMA VE ÇATIŞMA

İddiaya göre, cinayetin işlendiği gün Aydın P., Sabri K.ve Selim E.ile alacaklı olduğu firmanın Bağcılar’daki merkezine gitti. Plazadaki şirket merkezine giren 3 kişiyle Mustafa B. ve adamları arasında tartışma yaşandı. Sabri K. bu sırada çıkan çatışmada yaşamını kaybetti 2 kişi ise yaralandı.
İTİRAF ETTİ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaralıların ifadesini aldı. Özel bir hastanede tedavi olan evli ve 3 çocuklu Sadettin P. cinayeti kendisinin işlediğini söyledi. Ancak araştırmalarda güvenlik kamera görüntüleri silindiği ortaya çıktı. Dedektifler, cinayeti başka birinin işlemiş olabileceği ihtimali araştırmaya başladı. Görüntülerin geri getirilemesi için kayıtların tutulduğu bilgisayar TUBİTAK’a gönderildi.
DOKUZ GÖZALTI

Bilgisayar; uzmanlarca incelenirken, Cinayet Büro Amirliği elde edilen deliller doğrultusunda operasyon düzenledi. Mustafa B.(57), Seçkin B. (57), Kemal B.(53), Feyzi B. (25), Gabi B.(50), Adıgüzel B. (55),  Deniz A. (52), Aydın P. (58) ve Selim E. (57) gözaltına alındı. Emniyetteki ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

 

Kaynk: Sözcü / habip Atam

Kaynak:Haber Kaynağı