PKK'NIN ARANAN İKİ  NUMARASI ANKARA'DA MİT İLE GÖRÜŞTÜ

PKK'NIN ARANAN İKİ NUMARASI ANKARA'DA MİT İLE GÖRÜŞTÜ

Eski İstibaratçı Sabri Uzun'un kitabında yer alan iddiaya göre, 2006 yılında MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok Ankara'da bir araya gelmiş.

Eski İstibaratçı: PKK'lı Sabri Ok ile MİT 2006'da Ankara'da Görüştü
Eski İstibaratçı Sabri Uzun'un kitabında yer alan iddiaya göre, 2006 yılında MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok Ankara'da bir araya gelmiş.

TESADÜFEN TANIKLIK ETMİŞ

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, yeni çıkan kitabında 2006'da MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok'un Ankara'da bir araya geldiğini ve kendisinin de tesadüfen bu görüşmeye tanıklık ettiğini anlattı.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun geçen cuma günü piyasaya çıkan 'İn-Baykal Kasedi-Dink Cinayeti ve Diğer Komplolar' adlı kitabında yakın tarihte yaşanan olaylara ilişkin ilginç bilgilere yer verdi.

Uzun'un kitabında yer alan önemli iddialar özetle şöyle:

ERGENEKON ŞEMASI

Uzun'un anlatımlarına 14 Haziran 2001 günü ikinci kez İstihbarat Dairesi Başkanlığı görevine getirildiği, müdürü R.G. kendisine en üst kısmında 'Ergenekon Örgütü' yazan bir şema gösteriyor. Uzun, şemaya ilişkin şunları anlatıyor: "En üstünde, örgüt sorumlusu konumunda Orgeneral Çetin Doğan gösterilmişti. Alt kısmında beş altı korgeneral vardı. Generallerin olduğu yaklaşık 25 kişilik bir örgüt şemasıydı. Şemanın hukuki bir gerçekliği olup olmadığını sordum. Tuncay Güney'e ait bir ifade tutanağı ve bilgi notu getirdi. İfadede Çetin Doğan dahil kimsenin adı geçmiyordu. Şemayı kimin yaptığını sordum. İstanbul İstihbarat Şubesi gönderdi dedi. Bende bunun üzerine böyle afaki şema olmaz ellerinde başka delil varsa söylesinler, dedim."

"SABRİ OK MİT'ÇİLERLE AYNI MASADA"

Sabri Uzun 2006 yılının ortalarında yaşadığı ilginç bir olayı da aktarıyor. Uzun'un ifadesine göre emekli Albay Orhan Özgören ile Ankara Söğütözü'ndeki Saklıbahçe'de buluşuyor. Özgören bu buluşmaya Alaaddin Kanat'la geliyor. Uzun'a göre Kanat, PKK'nın Marmara bölge sorumluluğunu üstlenmiş bir itirafçı. Uzun ile Özgeren kendi aralarında konuşurken Kanat'ın dikkatini başka masada oturan bir grup çekiyor. Masada oturan kişinin PKK'nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok olduğunu söylüyor. Neler olduğunu sordukları işletme sahibi Ahmet Dokumacı şunları söylüyor: "Sabri Ok masada MİT'çilerle konuşuyor. Onları diğer masada oturan istihbaratçı polisler takip ediyor." Uzun kitabında bu manzarayı göndüğünde örgüt ile siyasi pazarlığın başladığını anladığını ve böylece bir çözüme gidebileceğinden mutlu olduğunu ifade ediyor.

"ÜÇÜNCÜ ŞAHIS KAYDETTİ"

Uzun'un kitabındaki bir başka iddia ise Ergenekon davasının kilit isimlerinden Tuncay Güney ile ilgili. Uzun, MİT tarafından Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderilen ve Tuncay Güney'e ait olan sorgu kayıtlarının, sorguyu yapan polisler dışında üçüncü bir şahıs tarafından yapıldığını iddia etti: "Bazı yerlerde ses kayıt cihazına bilinçsizce dokunmaktan tıkırtı ve sürtünme sesleri, parazitler kulağa çarpıyor. Bu da sorgu odasında sorgulayanların bir haberinin olmadığı bir ses kayıt cihazının olduğunu gösteriyor. Sorguyu yapanlar kendi aleyhlerine suç teşkil eden bir ses kaydını MİT'e gönderemeyeceklerine göre, geriye tek olasılık kalıyor: Sorgu odasının istihbarat birimleri tarafından dinlenmiş olması."

Bakan 'Sabri Ok, MİT'le 2006'da Ankara'da Görüştü' Haberini Yalanlamadı

Gazeteciler, '2006'da MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok Ankara'da bir araya geldi' haberini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu. Bakan, görüşmeyi yalanlamadı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala İç Güvenlik Reformu toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan'a Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un kitabında yer alan '2006'da MİT yetkilileri ile PKK'lı Sabri Ok Ankara'da bir araya geldi' yönündeki iddia da soruldu. Ala, görüşmeyi kesin bir dille yalanmazken "Bana sorarsanız biz AK Parti hükümetleri kurulduğu andan yani 2002'den itibaren bu temelleri attık." dedi.

"2002'DEN BERİ YAPTIĞIMIZ REFORMLAR OLMASAYDI BUNLARI KONUŞAMAZDIK"

Efkan Ala, "Biz 2002'den beri demokratik reformlar yapıyor olmasaydık şu anda bunları bugün konuşuyor olmazdık. Vatandaşın devlete, güvenlik birimlerine ve Türkiye'nin geleceğine güveni artmıştır. Eğer böyle olmasaydı çözüm sürecine ilişkin bu konular konuşuluyor olamazdı" dedi.

"SABRİ OK ANKARA'YA GELDİ Mİ" SORUSUNA CEVAP: DETAYLARLA İLGİLENMİYORUZ

Gazetecinin "Aynı haberde Sabri Ok'un Ankara'ya geldiği yönünde iddialar da var" sorusu üzerine Ala, Arkadaş bunlar sizin ilginizi çeken teferruatlardır. Bizim detaylarla ilgilenmiyoruz. Detayları yapacak birimlerimiz var. O birimlerimizin işlerini onlara bırakıyoruz. Biz genel siyaseti ve genel yönlendirmeyi yapıyoruz. Genel kararları alıyoruz." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı