PKK'dan Açıklama, Geri Çekilme haberleri Yalan !

PKK'dan Açıklama, Geri Çekilme haberleri Yalan !

mralı'da Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmeler sonucunda ilk etapta 100 PKK'lının silah bırakarak Türkiye sınırları dışına çıkacağı ileri sürülmüştü. PKK'dan o iddialara açıklama geldi.

PKK o iddiaları yalanladı
 
İmralı'da Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmeler sonucunda ilk etapta 100 PKK'lının silah bırakarak Türkiye sınırları dışına çıkacağı ileri sürülmüştü. PKK'dan o iddialara açıklama geldi.
31 Ocak 2013 
 
 
KCK  MİT İLE GÖRÜŞMEDİ

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı son günlerde basında, “100 HPG gerillası çekilecek”, “KCK ile görüşmelerde geri çekilmeye ilişkin anlaşma sağlandı” gibi haberler konusunda açıklama yaptı. Yayınlanan açıklamada, KCK ile MİT arasında ne Erbil'de ne de başka bir yerde görüşme yapılmadığı kaydedildi.
 
 
Haberlerin “manipülasyona yönelik bilinçli birer psikolojik savaş faaliyeti” olarak nitelendirildiği açıklamada,“Bu çerçevede bu haberlerin tamamının asparagas olduğu” belirtildi.
 
“PARİS KATLİAMININ NETLEŞMESİ SÜRECİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ”
 
Paris’te üç PKK'lı kadının öldürülmesinin ardından basında bu haberlerin yer aldığı ifade edilen açıklamda “Eğer AKP hükümeti samimi ise öncelikle bu olayın ne amaçla ve kimler tarafından gerçekleştirildiğini bizlere ve topluma izah etmesi gerekmektedir” denildi. 

MİT KANDİLE GİDECEK İDDİALARI YAYINLANMIŞTI
 
Geçtiğmiz günlerde Hürriyet gazetesinin haberine göre, “önümüzdeki günlerde bir MİT heyeti, Kuzey Irak’a giderek, Öcalan’ın  ‘eylemsizlik’ mesajının da değerlendirildiği görüşmelere katılacak. Görüşmelerin ardından şubat ayı içerisinde, Abdullah Öcalan’ın yapacağı ‘resmi’ çağrının ardından örgütün eylemsizlik kararını açıklaması hedefleniyor. Açıklamanın ardından ise ilk etapta 100’e yakın PKK’lı ‘sürece yönelik güven arttırıcı eylemler’ adı altında silahlarını bırakarak sınır dışına çıkacak” iddialarına yer verilmişti.
 
Yine Taraf gazetesi ise “PKK'nın görüşmelere olumlu yaklaştığını göstermek için ilk etapta Dersim bölgesinden 20 kişiye silah bıraktırarak sınır dışına çekeceği” ve daha önce Oslo'da yapılan görüşmelerin adresinin bu kez Erbil olacağı ileri sürülmüştü.