PKK ATEŞ AÇTI BİR ASKER AĞIR YARALI

PKK ATEŞ AÇTI BİR ASKER AĞIR YARALI

Arkadaşları kan vermek için koşturdu

HAKKARİ'de Meskan Dağı zirvesinde bulunan askeri birliğe bugün sabah saatlerinde taciz ateşi açıldı. Açılan taciz ateşinde 1 asker yaralandı. Son aylarda askere yönelik tacizlerini artıran PKK'nın yaraladığı askerin Helikopterle getirildiği Hakkari Devlet hastanesinde ameliyata alındığı ve durumunun ciddi olduğu belirtildi. Yaralı askerin kimliği öğrenilemedi.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık bir aydır operasyon ve karakol yapımlarına karşı BDP'liler tarafında çadır kurularak eylemlerin yapıldığı Mesken Dağı'nda bugün taciz ateşi açıldı. Taciz ateşinin 2 bin 600 rakımlı zirvede bulunan askere birliğe yapıldığı ve bu sırada 1 askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralı asker, helikopterle getirildiği Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ARKADAŞLARI KAN VEREBİLMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU

Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerin ameliyata alındığı belirtilirken, kan için de anons yapıldı. Bunun üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan 40'a yakın asker hastaneye gelerek arkadaşları için kan verdi. Bu arada hastane önünde bekletilen askeri ambulans da dikkat çekti.

 

PKK ATEŞ AÇTI BİR ASKER AĞIR YARALI

Kaynak:Haber Kaynağı