PEŞMERGE IŞİD ÇATIŞMASINDA FLAŞ GELİŞME

PEŞMERGE IŞİD ÇATIŞMASINDA FLAŞ GELİŞME

IŞİD saldırısına karşı hendek kazarken, bölge halkı silahlanmaya başladı

Musul'un Mahmur ilçesinde peşmerge ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Peşmerge yeni bir IŞİD saldırısına karşı hendek kazarken, bölge halkı silahlanmaya başladı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD'in saldırıları üzerine Erbil'e 55 kilometre uzaklıktaki Mahmur'un Güver bölgesinde çatışma başladı. Çatışmalarda iki IŞİD militanı öldü.

PEŞMERGE GÜÇLERİ IŞİD'İ PÜSKÜRTTÜ

Peşmerge Güçleri 6. Bölük Komutanı Tümgeneral Seyid Abdullah, muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Güver nahiyesinin Kuşafi köyüne saldırı düzenlediğini söyledi.  İki saat süren çatışmalardan sonra IŞİD'in geri çekilmek zorunda kaldığını aktaran Abdullah, "Örgüt, peşmergenin gücünü görmek için saldırdı. Taktik bir saldırıydı. Ancak önümüzdeki saatlerde ya da yarın daha kalabalık güçlerle saldırabilirler" dedi.

HENDEKLER UZATILIYOR

Peşmergeler, IŞİD saldırılarına karşı sınırdaki hendekleri uzatma çalışması başlattı. Kuşafi köyünden Dare Bızmar köyüne ve Erbil'in batısına düşen Sergira sınırına kadar 45 kilometre uzunluğunda yeni bir hendek kazılıyor. Hendeğin kazıldığı Sergira bölgesi, Erbil'den 60 kilometre uzaklıkta.

HALK SİLAHLANDI

Bu arada IŞİD'in ele geçirdiği bölgelere 15 kilometre uzaklıkta olan Mahmur ilçe halkı da muhtemel saldırılara karşı silahlandı. Mahmur kampındaki insanların da IŞİD tehdidi nedeniyle tedirgin oldukları belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı