'Perver Değil Paraver Oldu'

'Perver Değil Paraver Oldu'

BDP'NİN ŞİVAN TEPKİSİ DİNMİYOR 

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Muradiye İlçesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AKP'nin davetiyle Diyarbakır'a gelen Şivan Perwer için “Şivan Kürdistan'ın Şivan'ıydı. Ama geldi Erdoğan'ın çobanı oldu” ifadelerini kullandı.Paylaş

VAN- BDP'li Üçer, AKP'nin daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Şivan Perwer ve Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi eleştirdi.

Milletvekili Üçer, şöyle konuştu:

"Barzani ve Şivan Perwer'i nevruz etkinliğimize davet ettik, gelmediler. Ancak, Erdoğan'ın seçim malzemesi oldular. AKP'nin devletin parasının dökerek bunları kendi seçim malzemesi yapmasını istemiyorduk. Biz Şivan Perwer'in şarkılarıyla büyüdük. Biz Şivanı o kadar sevdik ki onlar ise sürgün ettiler. Ben 3 yıl önce Şivan Perwer'e 'AKP'nin malzemesi olmayın' demiştim. Ama o, 'Perver değil paraver' olarak AKP mitingine geldi.

Biz, 'Siz nasıl gittiyseniz öyle gelin' dedik. Ama Şivan Perwer, Şivan Perwer olarak gelmedi. Nevroza davet ettik, gelmedi. Paraları döken AKP'nin mitingine geldi. Şivan Kürdistan'ın Şivan'ıydı. Ama geldi Erdoğan'ın çobanı oldu. Bölgesel Kürt lideri Barzani'yi de eleştiriyoruz, eleştirmeye de hakkımız var."