PERİNÇEK: ÇANKAYA TEKRAR ATATÜRK’ÜN OLACAK

PERİNÇEK: ÇANKAYA TEKRAR ATATÜRK’ÜN OLACAK

MUĞLA’da, partisinin il başkanlığını ziyaret eden İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP ile ortak hareket edeceklerini söyledi. Perinçek, “Çankaya tekrar Atatürk’ün olacak. Bunun...

Muğla’da, partisinin il başkanlığını ziyaret eden İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP ile ortak hareket edeceklerini söyledi. Perinçek, “Çankaya tekrar Atatürk’ün olacak. Bunun için biz de bir aday göstermeyi doğru bulmuyoruz. Cumhuriyet’in bütün kuvvetlerini, yurtseverleri Çankaya’ya Atatürk’ün koltuğuna yakışan bir Cumhurbaşkanı seçmek için beraberliğe çağırıyoruz. Bizim, İşçi Partisi olarak, CHP, MHP ve diğer Cumhuriyet kuvvetleri ve vatansever güçlerle birlikte bir aday göstermemiz gerekiyor” dedi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, ziyaret ettiği partisinin Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Perinçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın anayasal kurumları değil, devletin içine yuvalanmış suç örgütlerini savunan bir konuşma yaptığını ileri sürdü. Perinçek, “Çok talihsiz, gladyoyu, paralel devleti, Türkiye devletinin içine, yargıya, polise, askerin içine yuvalanmış F örgütünü savunan bir konuşma yaptı. Bu Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ile bağdaşan bir konuşma değil. Anayasal kurumları değil, devletin içine yuvalanmış suç örgütlerini savunan bir konuşma. Suç örgütünün mensuplarını savunan bir konuşma. O konuşma o eski düşünceleriyle uyumlu olabilir ama bizim Cumhuriyetimizin Anayasa Mahkemesi’ne yakışan bir konuşma değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP ile ortak hareket edeceklerini söyleyen Perinçek, “Çankaya, tekrar Atatürk’ün Çankaya’sı olacak. Bunun için biz bir aday göstermeyi doğru bulmuyoruz. Cumhuriyetin bütün kuvvetlerini, yurtseverleri Çankaya’ya, Atatürk’ün koltuğuna yakışan bir Cumhurbaşkanı seçmek için beraberliğe çağırıyoruz. Bizim, İşçi Partisi olarak, CHP, MHP ve diğer Cumhuriyet kuvvetleri ve vatansever güçlerle birlikte bir aday göstermemiz gerekiyor” dedi.

'BAŞIBOZUK GRUPLAR TAKSİM'DE TERTİP HAZIRLIĞINDA'

Perinçek, 1 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda olacağını belirtip, şöyle konuştu:

“O gün Türk bayrağı altındayız. İstiklal Marşı ile 1 Mayıs yapacağız. İşçi sınıfıyla beraberiz. 1 Mayıs’ta İzmir’de Gündoğdu Meydanı’ndayız. 1 Mayıs’ta Türk bayrağı İstanbul’da Kadıköy’de, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda. Taksim’de şunu görüyoruz: Apo posterleri açılacağını şimdiden ilan ediyorlar. PKK ve BDP Taksim’de olacağını söylüyor. Birtakım başıbozuk gruplar oralarda tertip kokan hazırlıklar içindeler. İşçi sınıfı Taksim’de değil, işçi sınıfı Kadıköy’de. Turuncu kuvvetler, küresel merkezler tarafından yönlendirilen turuncu kuvvetler Taksim’de, halkımızı uyarıyoruz: Herkesi işçilerin emekçilerin ve Türk bayrağının olduğu yerlere çağırıyoruz.”

İP Genel Başkan Doğu Perinçek, daha sonra Yatağan İlçesi’ndeki enerji ve maden işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı