Patriotlar İskenderun Limanı'nda

Patriotlar İskenderun Limanı'nda

Türkiye'nin, NATO'dan talep ettiği patriot hava savunma sistemleri Hatay'ın İskenderun Limanı'na getirilerek tahliyesine başlandı

savaşın yaşandığı Suriye'den gelebilecek olası füze ve uçak saldırısı tehdidine karşı koruma amaçlı olarak NATO'dan talep edilen patriot füze savunma sistemlerini taşıyan ve 8 Ocak'ta Hollanda'dan yola çıkan Cebelitarık bandıralı 18 bin grostonluk Louise Russ adlı gemi dün İskenderun Körfezi'ne demir attı. Bugün sabah saat 07.00 sıralarında da Almanya'dan gönderilen patriot füze savunma sistemini taşıyan Danimarka bandıralı Suecıa Seaways adı gemi İskenderun Limanı'na demir attı. Gemide, askeri araçların yanı sıra teçhizatlarla 130'dan fazla konteynır bulunduğu öğrenildi. Geminin yanaşmasının ardından tahliye işlemine başlandı. Almanya'nın gönderdiği patriot savunma sistemi Kahramanmaraş'a kurulacak.

Hollanda'nın gönderdiği ve dün akşam İskenderun Körfezi'ne demir atan Cebelitarık bandıralı 'Lovise Russ' adlı geminin bekleyişi ise sürüyor. Hollanda'nın patriotları ise Adana'ya kurulacak. ABD'lilerin göndereceği patriotlar ise Gaziantep'e kurulacağı bildirildi.

İLGİ BÜYÜK

Öte yandan patriot savunma sisteminin İskenderun Limanı'na tahliyesi sırasında protesto gösterileri olasığına karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Limana giriş çıkışlar da kontrol altında tutuluyor. İskenderun Limanı'ndaki tahliye işlemi ise yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci tarafından takip ediliyor.