PARKTA ÇOCUKLARA ELLE SARKINTILIĞIN CEZASI AĞIR OLDU

PARKTA ÇOCUKLARA ELLE SARKINTILIĞIN CEZASI AĞIR OLDU

61 yaşındaki Mehmet Akkaya, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 KAYSERİ’de, parkta oynayan 11 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan 61 yaşındaki Mehmet Akkaya, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

VUCUTLARINA DOKUNMUŞ

Olay, geçen yıl Ekim ayında merkez Kocasinan İlçesi Erciyesevler Mahallesi'ndeki parkta meydana geldi. Parkta oyun oynayan ikisi de 11 yaşındaki C.E. ve S.K.'nın yanına gelen Mehmet Akkaya, iddiaya göre takla attırdığı, ağaca çıkarttığı küçük kızların vücutlarına dokundu.

MAHKEME TUTUKLADI

Çocuklar bir süre sonra bu durumdan rahatsız olunca gidip, ailelerine durumu bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen polis, işçi emeklisi Mehmet Akkaya'yı gözaltına aldı. Akkaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

CEBİMDE ŞEKER VE ESANS TAŞIRIM

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın bugünkü karar duruşmasında, tutuklu Mehmet Akkaya ve avukatı hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Akkaya, "Cebinde şeker ve esans taşıyan biriyim. Parka oynayan çocuklara şeker veririm, ellerine esans sürerim. Böyle bir şey yapmam söz konusu değil" dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu Mehmet Akkaya’yı çocukların her birine basit cinsel istismar suçundan 8’er yıldan olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı