Özbolat: Çete reisi misin, belediye başkanı mı?

Özbolat: Çete reisi misin, belediye başkanı mı?

Bağımsız Dergisi’nin ortaya çıkardığı ödül skandalıyla ilgili öfkeyle bir basın toplantısı düzenleyen Gökçek, CHP’li vekil Durdu Özbolat’ı tehdit etmişti. Özbolat’ın yanıtı gecikmedi: Beni şantajla korkutamazsın! Haddini bil!

Gazetemizin imtiyaz sahibi ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediye başkanı İ. Melih Gökçek'e, “Durdu Özbolat senin tehditle, şantajla korkutacağın adamlardan biri değil. Haddini bil. Sen çete reisi misin, belediye başkanı mısın?” diye sordu.

BAĞIMSIZ Dergisi ve YURT Gazetesi’nin ortaya çıkardığı ödül skandalıyla ilgili olarak iftira, tehdit ve şantajla dolu bir basın toplantısı düzenleyen Gökçek, Özbolat’ı  “Seni özel merceğim altına alıyorum. İnceleyeceğim” diyerek tehditler savurmuştu.
Bu iftira ve tehditler üzerine Durdu Özbolat dün Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda “Kendisini kurtarmak için Cumhuriyet Halk Partisi’ne, ilkeli gazeteciliğe ve bana çamur atmaktadır” dedi. Gazetecilik ilkelerini esas alan, ayakları Türkiye toprağına basan, halkı, hukuku ve bağımsız haberciliği savunan YURT Gazetesi’nin ve haftalık yayımlanan BAĞIMSIZ dergisinin imtiyaz sahibi olduğunu ifade eden Özbolat , “Her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kahramanmaraş Milletvekiliyim ve CHP Parti Meclisi üyesiyim. Halkımızın iradesini yansıtan bu sıfatları onurla taşıyorum. İmtiyaz sahibi olduğum yayınlar, benim siyasi kimliğimden bağımsız olarak gazetecilik ve habercilik yapmaktadır” diye konuştu. Özbolat şöyle devam etti:

GERÇEKTEN SUÇLULAR KORKAR: Sadece halkımızın haber alma ve gerçeği öğrenme hakkına hizmet etmek için var olan YURT ve BAĞIMSIZ, herhangi bir kişiyi hedef alarak, özel bir amaca dönük yayın yapmamış ve faaliyette bulunmamıştır. Tüm kurumsal ve kişisel çıkarlardan bağımsız olarak, hakikati araştırmak ve hakikati yazmak basının temel görevidir. Buradaki tek ölçü ‘Gerçek’tir. Gerçeklerden sadece yalancılar ve suçlular korkar!

AYIBIN ADI GÖKÇEK: Birleşmiş Milletler adına ödül verme yetkisi olmayan bir kuruluştan Başkent adına alınan “çakma” bir ödül,  dünyanın her yerinde haber değeri taşır. Bu nitelikteki bir ödülle, adı sanı bilinmeyen kasaba büyüklüğündeki kentlerle, Ankara’nın yan yana getirilmesi bile başka bir utançtır. 2012’de maalesef, hiçbir ciddi kuruluşun Yaşanabilir Şehirler Endeksinde ilk ona bile giremeyen Ankara’ya, uluslararası hiçbir ağırlığı olmayan bir kuruluşun elinden ‘En yaşanabilir kent ödülü’ alan Melih Gökçek, bu ayıbın adıdır!

GÖKÇEK’E ZOR SORULAR: Ayrıca, bulunduğu makama ve temsil ettiği kente yakışmayan, düzeysiz, terbiyesiz ve yüzsüz bu belediye başkanının tehdidine muhatap olan bizler de, onun üslubuyla soruyoruz: Yalan söylemek şerefsizlik değil midir? Sen Ankara’yı yok etmek ve yağmalamak için kurulan bir tezgâh mısın? Yalan söylemek ve hakaret etmek için her hangi bir kişiden talimat aldın mı? Kamuoyundan ve bizden özür dileyecek misin? Yoksa ömür boyu halkımızın uygun gördüğü sıfatlarla mı yaşayacaksın? ‘Özel Mercek’ olarak kullandığın polis ve adliye takımı mı var? Sen çete reisi misin, belediye başkanı mısın?