“OYLAR HDP’YE”

 

Yeni trendimiz; “Oylar HDP’ye”. 

-Neden?

-HDP Meclise giremezse AKP tek başına erke gelir!

-Hadi ya!

Öncelikle belirtelim ki bu öngörü palavra.

İşin uzmanları rakamlarla açıklıyorlar; AKP’nin seçimlerdeki şansı açısından bir değerlendirme yapılacaksa, HDP’nin barajı aşmasının AKP’nin işini kolaylaştıracağı konusunda görüş birliği var. Bu durumda seçimlerden sonra “al başkanlık, ver özerklik”, pazarlıklarının kaldığı yerden devamını bekleyebiliriz.

O halde soralım:

HDP’ye neden oy verelim?

“Ulusların kaderlerini tayin hakkı”, demiş olsak; Kürt halkının uluslaşma sürecini henüz tamamlayamamış olduğunu bir tarafa not etmemiz gerekiyor. Kaldı ki ulusların kaderlerini tayin hakkını “bağımsız devlet” olarak tanımlayan bir kuram da yok. Her toplumun kendine özgü koşulları var, bağımsızlaşmanın kaça mal olacağını, ne getireceğini, ne götüreceğini hesaplamak zorundasınız. Kuşku yok ki Kürt beyleri açısından olduğu kadar, Kürt halkı açısından da.

Sınıfsal yapıyı bir yana bırakıp, siyaseti etnisite temeli üzerine inşa ediyorsanız yalnızca küresel efendileri sevindirirsiniz.

Dürüst olalım.

Eğer emek adına ve demokrasi mücadelesi adına Kürt halkı için ne istediğinizi söyleyebilirseniz; kim bilir,  belki de ikna olur, oylarımızı size vermeyi düşünebiliriz.  
Bekliyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar