Ortaköy Kadın Pazarını Yıktılar

Ortaköy Kadın Pazarını Yıktılar

Ortaköy'ün Kadınlar Pazarı'nı yıktılar

Ortaköy'ün Kadınlar Pazarı'nı yıktılar
 

Beşiktaş Ortaköy'de bulunan ve 'Entel Pazarı' olarak da bilinen Kadınlar Pazarı dün gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yıkıldı.
22 Mart 2013 Cuma 19:29
 
 
 
Beşiktaş Ortaköy'de bulunan ve 'Entel Pazarı' olarak da bilinen Kadınlar Pazarı dün gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yıkıldı.
 
Yaklaşık 200 tezgahın bulunduğu ve hafta sonları el işi ürünlerin satışının yapıldığı pazardan geriye enkaz kaldı. Beşiktaş Belediyesi tabelalarının bulunduğu enkazın başında toplanan kadınlar yıkıma tepki gösterdi. Olay yerine gelen Beşikktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da yıkıma tepki gösterdi. Yıkımın kendilerinden habersiz yapıldığını söyleyen İsmail Ünal, " Burası İstanbul'un orta yeri Ortaköy. Burada 210 civarında tezgah var. Bu insanlar 1986'dan bu yana evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satıyorlar. Evlerine nafakalarını götürüyorlar. İBB geliyor burayı yıkıyor. Bu insanların ekmeğinin elinden alınması günahtır bana göre " diye konuştu.
 
İBB'DEN ORTAKÖY'DEKİ YIKIMA AÇIKLAMA
 
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaköy'deki Kadınlar Pazarı'nın yıkımıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Zabıta ekiplerince Başkanlığımız yetki ve sorumluluk alanında olan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyemizde bulunan Beşiktaş ilçesi Ortaköy Meydanındaki ahşaptan imal edilmiş sundurmalar bulunduğu görülmüştür" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu işgal ve yapılaşmalar ile ilgili herhangi bir iznin olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine; Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. Maddesinin (g) ve (k) fıkrası hükümleri ( g: Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımını sağlamak, kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek…, k- Büyükşehir belediyesinin yetkili olduğu veya işlettiği alanlarda zabıta hizmetlerini yerine getirmek...) doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin tapulu ve sorumluluk alanında bulunan izinsiz işgaller bulundukları yerden kaldırılmıştır."