Öğretmenevlerine de alkol yasağı geliyor!

Öğretmenevlerine de alkol yasağı geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı imzasıyla, Türkiye genelindeki akşam sanat okullarını da bünyesinde bulunduran bütün öğretmenevlerine ve 81 il valisine, alkol satışının yasaklanması gerektiğini içeren resmi yazı gönderildi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDD) üniversitelerin sosyal tesislerinde uygulamaya konduğu alkollü içki satış yasağı, son olarak da kamu kurumlarına ait sosyal tesislere yansıdı.

Emniyetin, 'Polis Moral Eğitim Tesisleri' olarak adlandırılan sosyal tesisleri 'eğitim kurumu' statüsüne alındıktan sonra başlatılan alkol yasağını takiben sıra Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenevlerine geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Grup Başkanı Fevzi Durgun imzasıyla gönderilen yazıda; alkol satış yasağının olması gerektiği belirtilerek, "Öğretmenevlerinin asli fonksiyonlarının eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyacını karşılamak olduğu, ayrıca yeme-içme, spor, eğlence ve eğitim ihtiyaçları için yardımcı ve tamamlayıcı birimleri de bünyesinde barındıran kurumlar olarak tanımlanmıştır. Yasaya göre; öğretmenevleri de her türlü eğitim-öğretim kurumları olarak tanımlanan madde kapsamındadır" denildi.