ÖĞRENCİLER BEDAVA GİYİNECEK

ÖĞRENCİLER BEDAVA GİYİNECEK

TÜRK Kızılayı ile Yıldız Teknik Üniversitesi bir ilke imza atarak üniversitede ihtiyaç sahibi ve burslu öğrencilerin tek kuruş ücret ödemeden çoraptan gömleğe tüm giyim ihtiyaçlarını karşılayabileceği “Yıldız Butik”i hizmete açtı.

Tamamı sektörün önde gelen markalarının bağışladığı yeni ürünlerden oluşan butikten yaklaşık 5 bin üniversite öğrencisinin faydalanması bekleniyor.

10 BİN PARÇA
Butik’in açılışını Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel birlikte gerçekleştirdi. Ahmet Lütfü Akar, YTÜ ile daha önce de benzer projelere imza attıklarını belirterek “Ancak bu sürekliliği olan bir proje. Yıldız Butik sevgi ve kardeşlik çarşısı olarak kuruldu. Kızılay olarak burada bulunan malzemelerin temini ve organizasyonu ile ilgili bir görev üstlendik. Tamamı sıfır olan ve son derece kaliteli firmalarımızın yaptığı bağışlarla elde edilmiş her türlü giyim eşyası mevcut. Yaklaşık 10 bin parça” dedi.

HER ÖĞRENCİNİN İHTİYACI VARDIR
YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel de 2 bine yakın öğrenciye üniversite ve YTÜ Vakfı olarak burs verdiklerini belirterek “Biz bu 2 bin burslu öğrencimize öncelik veriyoruz, ancak ayrım yapmıyoruz. İhtiyacı olan her öğrenci bu hizmetten faydalanabilecek. Faydalanacak öğrenci sayısının 5 bini bulmasını bekliyoruz.” dedi.

TEK KRİTER YTÜ ÖĞRENCİSİ OLMAK
Bazı firmaların hemen her hafta kendilerini arayarak yeni ürün ihtiyacı olup olmadığını sorduklarını anlatan Yüksel “Yerine gittiğine inanıyorsa gönül rahatlığı ile veriyorlar. Şimdilik mağazadan ürün almanın tek kriteri Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olması. İhtiyacı var mı diye de araştırma içine girmedik” dedi.