ODTÜ'de Polis Plastik Mermi Kullandı

ODTÜ'de Polis Plastik Mermi Kullandı

ODTÜ'de plastik mermili müdahale!
Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eyleme polis müdahale etti. 
 
 
Kalabalık bir göstericinin bulunduğu eylemde, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Aylin Nazlıaka, polis müdürüyle görüştüğü esnada, grup tarafından gelen taş sonrası müdahale başladı. Polis eylemcilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.
 
HÜRRİYET MUHABİRİ YARALANDI
 
Grup ODTÜ'ye ve 100. Yıl Mahallesine doğru geriledi. 
 
Müdahale esnasında Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Rıza Özel, başına aldığı darbeyle bayıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
 
ODTÜ-100. Yıl direnişine sabah saatlerinde yıkım ekipleriyle birlikte çıkarma yapan polis, 14 direnişçiyi gözaltına aldı. Ağaçların kesilmesini engellemek isteyen direnişçilere polis defalarca saldırdı fakat direnişçiler yine de çalışmaları durdurdu, saat 19′da “Her yer ODTÜ, her yer direniş” sloganlarıyla 100. yıl Migros önünden ODTÜ A4 kapısına bir yürüyüş düzenlendi 
 
DAKİKA DAKİKA ODTÜ DİRENİŞİ
 
20.44 Çatışma sürüyor, kampus kapısından içeri giremeyen polis kampus kapısından gaz atıyor. Polis ormandan ve kampus içinden direnişle karşılaştı. İşçi bloklarından halk da polise karşılık veriyor.
 
20.15 Üniversitelilerin çıkışını engellemek için akreple kampus içine gaz bombası atılıyor
 
20.04 Kampus içine çekilen öğrenciler yeniden yürüyor, polis ablukasının arkasında ise yıkım son sürat devam ediyor
 
20.03 Bir basın emekçisi “ben basınım” demesine rağmen polis tarafından herkesin gözü önünde plastik mermi ile başından ve ayağından vuruldu. Ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
 20.00 İkinci bir saldırı yaşandı öğrenciler kampuse çekildi
 
19.49 Polis üniversitelilere saldırdı, çatışma başladı. ODTÜ A4 kapısı gaz bulutu altında.
 
19.45 Eylemcilerle polis burun buruna geldi
 
19.39 Üniversite öğrencileri TOMA’nın 5 m önüne geldi, slogan atıyorlar. Polis saldırı hazırlığı yapıyor
 
19.32 “Her yer ODTÜ, her yer direniş” sloganlarıyla 100. yıl Migros önünden ODTÜ A4 kapısına bir yürüyüş düzenlendi. A4 kapısı önünde yürüyüşçüleri bekleyenler, “Bu daha başlangıç, mücadeleye” devam sloganlarıyla eyleme katıldı. A4 kapısının yaklaşık 200 mt önünde TOMA’larla polis bekliyor
 
18.02 Direniş bölgesinde karşılıklı bekleyiş sürüyor. Saat 19.00′a yapılan çağrı sonucu kitlenin sayısı artmaya başladı.