ODTÜ'DE ÇOK TEHLİKELİ PROVOKASYON

ODTÜ'DE ÇOK TEHLİKELİ PROVOKASYON

ODTÜ'de ülkenin birliğini,kardeşliğini bozma girişimi

Olay, Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nün kampüsünde kütüphane mescidinde meydana geldi. Bir grup öğrenci ellerindeki sopa ve benzeri cisimlerle mescitte namaz kılan öğrencilere saldırdğı iddia edildi.

ODTÜ Öğrenciler Birliği de yaptığı açıklama da olayın provokatif bir eylem olduğunu bidirdi

İŞTE O AÇIKLAMA 

Yine Mağduriyet Yine Aynı Senaryo

Bugün ODTÜ’de yaşananlar, son zamanlarda coğrafyamızda ve ülkemiz üniversitelerinde yaşananlardan bağımsız düşünülemez. Bugün üniversiteler aynı tarzda örgütlenmeler ve oluşumlar ile gericilikle kuşatılmaya, AKP fiilen kendini var edemediği üniversitelerde bu tarz provokatif senaryolarla üniversiteler kuşatmaya baskı altına almaya çalışılmaktadır.

Özellikle geçtiğimiz iki senedir kendilerini gündem etmeye ve dayatmaya çalışan islamcı grupların ODTÜ’deki varlığı, okul kamuoyuyla girdikleri tartışmalarda takındıkları tavırla birlikte herkesin malumudur. Bugün yaşananlarla ilgili yapılan dezenformasyona ilişkin ise bilgilendirme gereği hissetmekteyiz.

Kim olduğu belli olmayan 70 kişinin imzası bahane edilerek Hazırlık binalarının yanına, hâlihazırda var olan 16 taneyi hiç göz önüne getirmeksizin, yeni mescit yaptırmaya çalıştıktan sonra, 400’den fazla hazırlık öğrencisinin talebiyle durdurulan inşaatı sindiremeyen bu insanlar, bugün öğlen saatlerinde de mağdur tiyatrosunu sahneye koydular. Birkaç seferdir mağdur görünebilmek için Hazırlıktaki basketbol sahasında namaz kılan provokatörler, yanlarına gidilip de mescidin hemen 10 metre ötede olduğu konusunda uyarıldıklarında tehditler savurmaya başlamış, hemen arkasından kamera kayıtlarını başlatarak niyetlerinin provokasyon olduğunu ortaya koymuşlardır. Daha öncesinde yaşanan tehdit olaylarının sorumlusu olarak aralarından ayrılanları öne sürmüş, alakaları bulunmadığını söylemiş olsalar da, aralarında IŞİD sempatizanı olduğu herkes tarafından bilinen, selefi mezhebine mensup bireyleri dışlamayı kesinlikle reddetmişlerdir. Bugün bardağı taşıran damla olarak bir arkadaşımızın tehdit edilmesi üzerine, aralarındaki IŞİD sempatizanlarının okula bildirilmesi, teslim edilmesi talebiyle gittiğimizde; kameralar varken yere yatan, yokken tekbir getiren arkadaşlar, hâlâ mağduru oynamaya çalışmaktadırlar.

Yani Bugün ODTÜ’de yaşananlar yansıtıldığı gibi namaz kılan, mescidi kullanan Müslümanlara bir saldırı değildir. Kimsenin inancıyla, mezhebiyle, ibadetiyle bir ‘ilgili bir’ sıkıntı veya tartışma yoktur. AKP’nin mezhepçi politikalarını ODTÜ’de ve diğer tüm üniversitelerde gerçekleştirmeye çalışan bir grup provokatörün engellenmesidir. ODTÜ’de tehdit edilen öğrencilerin, kendini savunmasıdır!

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ .... denildi

Ayrıca ODTÜ öğrencilerinin sosyal medya hesaplarından da görgü tanıklarının ifadelerine yer verildi.

Saldırı anını ise gruptan bazı öğrenciler telefonları ile kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı