ÖCALAN'I GÖKLERE BÖYLE ÇIKARDILAR

ÖCALAN'I GÖKLERE BÖYLE ÇIKARDILAR

Abdullah Öcalan Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor

AKP İktidarının adına "Barış Süreci" dediği ama bir türlü barış gelmek bilmezken 1-2 ay içerisinde başta polisler olmak üzere bir çok şehit ve sivil vatandaş ölümlerinin yaşandığı ülkemizde yaşanan tehlikeli gerginliğin yine tek uzlaşma yapıştırıcısı Abdullah Öcalan siyasete pompalanmaya devam ediyor. AKP İktidarı elinde tuttuğu ve ne isterse söylettiği,mektup yazdırdığı, öte yandan 2 odalı sözde ceza evine kimi isterse çağırdığı Öcalan'ı yere göğe sığdıramıyor.

PKK İLE YENİ UZLAŞMA

Dün akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamadan, PKK ile yeni bir uzlaşma sağlandığı anlaşılsada, karşılık olarak sürekli pompalanan Terör Örgütü Lideri Öcalan'ın gittikçe PKK üzerinde azalan etkisi artırılmaya çalışılıyor. Görünüşte bu yolla ülkeye barış getirilmesi vaad edilsede yaşananlardan terör örgütleri ile pazarlığın hiç bir garantisi olmadığı net olarak ortaya çıkmış durumda. Son günlerde şehit olan polislerin davalarına getirilen yayın yasağı ile unutturulma çabasının ardından, Öcalan'ın "Kurtarıcı" kimliği ile pazarlanması ibretle karşılanacak cinsten.

KÖŞECİLER YARIŞ HALİNDELER

Çözüm Süreci konusunda özellikle son zamanlarda gelinen nokta konusunda tartışmalar artmışken, hükümetten bazı isimler ile yandaş medyanın ön saflarında yer alabilmek ve hükümete yaranmak için yarışan köşe yazarlarının, bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcallan'ı öve öve bitiremediği sözler şaşkınlık yaratıyor. 
 
Bugün gazetesinden Tarık Toros'un bugünkü köşesinde bir araya getirdiği bu sözlerde kimisi Öcalan'ın bebek katilliğini bir kenara koyup barış elçisi ilan ederken, kimisi terörist başını adeta vizyonu geniş, barış yanlısı ve Türkiye'nin geleceğini açacak anahtar olarak göstermeye çalışıyor. 
  
 
İşte Tarık Toros'un o yazısı:
 
 
KİM ÖRGÜTLE EL ELE?
 
Yalçın Akdoğan: Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var. Mesajları sürecin geleceğini düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor.
 
Mehmet Metiner: Öcalan’ın durduğu yer, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer. İmralı’da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor.
 
Yiğit Bulut: Abdullah Öcalan Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor.
 
Yasin Aktay: Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyup Kürtler’in, PKK’nın önüne yeni hedef koymuştur. Şartlarının iyileştirilmesi talepleri var. Bu talepler normaldir, meşrudur.
 
Beşir Atalay: Abdullah Öcalan Kürtler’in lideridir.
 
Bülent Arınç: Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hal aldı.
 
Sadullah Ergin: Öcalan bölgenin ve Türkiye’nin reel politiğini daha sağlıklı değerlendiriyor.
 
Nihal Bengisu Karaca: Bebek katili denen bu kişi çıktı Nevruz’da gerçekten kapsayıcı, insanlara geleceği gösteren ve helalleşme teklifi sunan bir konuşma yaptı.
 
Mehmet Barlas: Abdullah Öcalan bile zamanın ruhunu yakalamışken...
 
Hilal Kaplan: Bir zamanlar “Ölmeye hazırım” diyen Öcalan, şimdi “Yaşatmaya hazırım” diyor.
 
Abdulkadir Selvi: Öcalan bu süreçte sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. İlerleyen aşamalarda Öcalan’ın konumunu Türkiye artık tartışmalı.
 
Emre Aköz: PKK bir terör örgütü değildir.
 
                                               **
 
Örgütü biliyorsunuz.
 
Kimlerin ardında saf tuttuğunu da görüyorsunuz.
 
El ele mi, kucak kucağa mı varın siz karar verin.
 

Kaynak:Haber Kaynağı