' Öcalan Öldü ' İddiasında flaş gelişme

' Öcalan Öldü ' İddiasında flaş gelişme

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder HDP İl Başkanlığında düzenledikleri basın toplantısında gelişmelerden kaygı duyduklarını belirten bir açıklama yaptılar.


Bir süredir medyada ve Sosyal Medyada ortaya atılan " Öcalan Öldü " iddiları üzerine HDP il başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. Konuya ilşkin açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yalanlanan "Öcalan öldü" haberleri sonrası Adalet Bakanı ile görüştüğünü söyledi.

ABDULLAH ÖCALAN ÖLDÜ MÜ ?

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın öldüğü şeklinde sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Ailesi, avukatları ya da bizden 1-2 kişinin adaya giderek Öcalan'la görüşme gerçekleştirmesi gerektiğini belirttim ancak Adalet Bakanı'ndan henüz olumlu veya olumsuz bir geri dönüş olmadı" dedi.

BULDAN VE SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA

Toplantıda konuşan Buldan, Öcalan'ın öldüğü iddialarına ilişkin iki gün önce Adalet Bakanı Gül ile yaptığı telefon görüşmesinde, kaygılı olduklarını ifade ettiğini söyledi.

GERİ DÖNÜŞ OLMADI

Buldan, "Adalet Bakanı, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklama yaptığını belirtti ancak ben bunun yeterli olmadığını dile getirdim. Ailesi, avukatları ya da bizden 1-2 kişinin adaya giderek Öcalan'la görüşme gerçekleştirmesi gerektiğini belirttim ancak Adalet Bakanı'ndan henüz bana olumlu veya olumsuz bir geri dönüş olmadı. Bekleme halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Önder de durumu bir an önce öğrenmelerinin tarihi önemde olduğunu söyledi.

İlgili Haberler