NUMAN KURTULMUŞ AĞZINI ÇOK FENA BOZDU

NUMAN KURTULMUŞ AĞZINI ÇOK FENA BOZDU

Kurtulmuş, toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

Büyük Vaat ve Umutlar ile kurup Genel başkanı olduğu HAS Parti ilk seçimlerde başarılı olamayınca tası tarağı toplayıp AKP'ye geçen Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra Bakanlık koltuğuna oturan Numan Kurtulmuş şaşırttı. Bir toplantı öncesinde geln sorular üzerine ağzını fena bir şekilde bozarak "Şerefsizliktir" kelimesini kullanarak gazetecilere Eski AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hatırlatan Numan Kurtulmuş, gazeteciler arasında "İşte AKP'nin yeni Genel Başkanı" olacak adam yorumları yapılmasına neden oldu.

SAKİN BİR MİZACI VARDI AMA

Numan Kurtulmuş sakin ve ölçülü davranışları ile tanınan bir siyasetçiyken AKP'ye girdikten sonra sert bir uslup takınmaya başladı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakanlığı Milletvekili olmadığı için, gelmiş geçmiş en başarısız Dışişleri bakanı Davutoğlu'na kaptıran  Numan Kurtulmuş'un AKP'ye Genel Başkan olması gözü ile bakılıyor.

Siyasi kulislerde Başbakan ve AKP Genel başkanı olamadığı için gergin olduğu konuşulan Numan Kurtulmuş, Türk Dil Kurumunca düzenlenen 26 Eylül Dil Bayramı etkinliği ve Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı Milletlerarası Dil ve Edebiyat Toplantısı'na katıldı. Kurtulmuş, toplantı öncesi oldukça gergi bir şekilde açıklamalarda bulundu.

YARGITAY SEÇİMLERİNE MÜDAHELE SİNYALI

Kurtulmuş, "Biz yargının, yürütmenin, yasamanın birbirinden ayrı olması, bağımsız olması ama hepsinin üstünde de milli iradenin olması gerektiğine inanıyoruz. Milli iradeyi yok sayarak Türkiye'nin bu 3 temel kurumunun hiç birisi yapılandırılamaz, hiç birisi bu şekilde yoluna devam edemez. Dolayısıyla HSYK seçimleri ortaya çıkar, seçimlerin ortaya çıkmasından sonra durum tekrar gözden geçirilir" dedi. 

HAKSIZLIK, ŞEREFSİZLİK, GERÇEKLERİ SAPTIRMAKTIR

TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığının Kosova'daki çalışmalarına ilişkin iddialara Kurtulmuş, "Türkiye'nin kültür diplomasisini IŞİD'e destek olarak göstermek, en azından Türkiye'de bunu yapanlar için haksızlıktır, şerefsizliktir, gerçekleri saptırmaktır. Kosova yönetimi için de bunu yapmak IŞİD'in ekmeğine yağ sürmektir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı