NTV'den Reyhanlı'ya karartma iddiasına yanıt geldi!!

NTV'den Reyhanlı'ya karartma iddiasına yanıt geldi!!

NTV Haber kanalı Reyhanlı'da meydana gelen saldırı ile ilgili haberleri yayınlamadığı iddialarına cevap verdi.

NTV, Türkiye basın tarihi açısından kara bir leke olarak anılacak bir habercilik olayına imza attı. NTV, AKP'nin Reyhanlı ile ilgili haberlere yayın yasa getirmesinin ardından resmi internet sayfası Ntvmsnbc'den Reyhanlı ile ilgili birkaç “sorunsuz” haber dışındaki bütün haberleri kaldırdı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen kanlı saldırılar sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP'ye dönük tepkilerin artmasıyla birlikte, hükümet çareyi Reyhanlı ile ilgili yayın yasağı getirmekte buldu.

Kararın hukuksuzluğu ortadayken, haber kanalı olma iddiasındaki Ntvmsnbc ise Reyhanlı saldırıları ile ilgili “sorunsuz” birkaç haberin dışındaki bütün haberlerini sitesinden kaldırdı.

Türkiye'nin ilk haber kanalı olan NTV'nin, Reyhanlı ile ilgili bugüne ait tek haberinde ise, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Reyhanlı konusunda kendilerini meşrulaştırma çabalarına yer verildi.


Reyhanlı katliamı üzerine haber kanallarının şaşkın haline gelen eleştirilere ilk yanıt NTV'den geldi. Kanal yönetimi suçlamaları red etti.

NTV'DEN REYHANLI'YA KARARTMA İDDİALARINA YANIT

Kanal tarafından yapılan basın açıklamasında eleştirilere hak verilmezken Reyhanlı'daki patlama sonrasında NTV'nin olan bireni ekrana taşıdığı iddia edildi.

İşte NTV'de gelen Reyhanlı açıklaması:

NTV'nin Reyhanlı saldırısı ile ilgili haberleri görmediği ve yayınlamadığı bilgisi gerçek dışıdır. NTV olayın olduğu andan itibaren canlı yayın ekipleri muhabir bağlantıları ve uzman konuklarla gelişmeleri kapsamlı bir şekilde ekrana yansıtmıştır, yansıtmaya da devam etmektedir. Ancak soruşturmanın gizliliği ile ilgili gece yarısı gelen mahkeme kararı doğrultusunda yayın yasağı kapsamına giren görüntü ve bilgiler haber metinlerinde yer almamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.