Nevval Sevindi Bombayı Patlattı !

Nevval Sevindi Bombayı Patlattı !

Habertürk TV'de yayımlanan "Türkiye'nin Nabzı' adlı programda çıkan tartışma iki gazeteciyi stüdyodan kaçırttı...

Nevval Sevindi Yandaşları Kaçırttı


Habertürk TV'deki “Türkiye'nin Nabzı” programında son dönemde medyada pek rastlanmayan şok bir olay yaşandı.
 
Yeni Şafak yazarları Salih Tuna ve Hilal Kaplan “Yolsuzluk yok, bunlar uydurma, komplo” dediler. Bunun üzerine Nevval Sevindi Yeni Şafak'ın 13 Ekim 2013 tarihli "Turkleaks” yolsuzluk manşetini çıkarıp gösterdi ve “Sizin gazeteniz yazmış. Bu da mı komplo?” diye sordu. Bunun üzerine Tuna ve Kaplan sinirlenerek stüdyoyu terkettiler. Sunucu Didem Arslan Yılmaz da “Karşıt görüş gitti” diyerek programı erken kapattı. 28 Aralık Cumartesi gecesi saat 21.00'de Habertürk'te yayımlanan “Türkiye'nin Nabzı” programı uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir “kaçış”a sahne oldu.

Karşıt görüşlere alışık olmayan yandaş medya mensupları Salih Tuna ve Hilal Kaplan, Nevval Sevindi'nin “belgeli” çıkışı karşısında şok geçirerek programı terkederek kaçtılar.

Programdan sonra Nevval Sevindi, twitter fenomeni haline geldi ve twitter “yıkıldı”. Olay şöyle gelişti:

Program başlayınca Sevindi, Erdoğan Hükümeti'nin 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra takındığı örtbas etme tutumu ile Türkiye'de hukuku, yargıyı, polisi ve ekonomiyi çökerttiğini söyledi.

Salih Tuna buna karşı çıkarak “Yolsuzluk diye bir şey yok. Bunlar 3 Kuruşluk Opera” diye konuştu.

Bunun üzerine Nevval Sevindi, Yeni Şafak'ın 13 Ekim 2013 tarihli “Turkleaks” manşetini çıkarıp gösterdi ve “Sizin gazeteniz bu yolsuzluğu manşetten verdi. Bu da mı 3 kuruşluk opera? Bu da mı Musevi komplosu?” diye sordu. 

Kendi gazetesinin manşetinden haberi olmayan Salih Tuna önce “O hangi yılın gazetesi?” diye sordu. Yeni Şafak'ın yolsuzluk operasyonundan 2 ay önce bu konuyu manşete taşıdığını anlayınca, Tuna sinirlenerek programı terketti. Program reklama girerek ara verdi.

Program yeniden başlayınca bu kez Hilal Kaplan kendisinin kısa açıklama yaparak gideceğini söyledi. Kaplan, Yeni Şafak'ın Rıza Sarraf'tan sözetmediğini iddia etti. Nevval Sevindi ise, bu hayali ihracat ve kara para aklama operasyonunun odak noktasında Rıza Sarraf olduğunu ve Yeni Şafak'ın da bunu bildiğini söyledi. Sevindi zaten Yeni Şafak ekonomi müdürünün de bu manşetten bir gün önce Sarraf ile telefon konuşmasını daha sonra yayınladığını belirtti.

Bunun üzerine Hilal Kaplan da stüdyoyu terketti. Kaplan giderken “Darbecilerin kafasını kestik, yolsuzluk yapanların da kolunu keseriz” dedi.

Sevindi ise buna “Kesin o zaman! Ama kesmiyorsunuz. Yolsuzluk yok diyorsunuz” yanıtını verdi. Kaplan bu son sözler üzerine stüdyoyu canlı yayında terkederek gitti.
Türkiye'nin Nabzı programının sunucusu Didem Arslan Yılmaz bu gelişmeler üzerine “Karşıt görüş olmadan bu programı sürdürmem etik olmaz” diyerek programa son verdi.

Programın diğer iki katılımcısı Şükran Ketenci ve Nazif Okumuş son sözlerini söyledikten sonra program son buldu.

Böylece Nevval Sevindi, konuk olarak katıldığı programda “yolsuzluk yok” diyen Yeni Şafak yazarlarını, Yeni Şafak'ın “Yolsuzluk” manşeti (Turkleaks) ile programdan kaçırtmış oldu. 

Bu gelişmeler üzerine Haber Koordinatörümüz Gülgûn Feyman Budak gazeteci Nevval Sevindi’nin görüşüne başvurdu, konuşulanları aynen yayımlıyoruz:

Gülgûn Feyman Budak: Dün gece ekranda büyük bir panik hali gördük yanılıyor muyuz? Neden böyle bir panik hali gelişti?

Nevval Sevindi: Doğru. Her iki yazar da biz yolsuzluk konuşmaya gelmedik yargıda olanları konuşalım diye ısrarcıydı. HSYK zaten hükümet atamıyor mu ondan bile şikayetçisiniz dedim yok o öyle değil HSYK ile hükümetin alakası yok diye yalan söylediler.7 üyenin Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve müsteşarı olmak üzere atandığı  ve Adalet Akademisinden hükümetten geldiği biliniyor. Bu sırada yolsuzluklara Salih Tuna “3kuruşluk opera” dedi. Ben de 13 Ekim’de Yeni Şafak gazetesi birinci sayfasını çıkardım ekrana tuttum. Salih Tuna “o hangi yılın, hangi ay?” diye sordu. 13 Ekim iki ay önce dedim. Türk-Leaks başlığı ile hayali ihracat haberini yaptıklarını, bu haberde kara parayı ve 6.2 milyar Euro 10 ayda 2 Türk firması tarafından alındığı ve bu yüzden Maliye Bakanlığı’nın vergi incelemesi başalttığını söyledim.

Gülgûn Feyman Budak: Bundan dolayı kıyamet mi koptu?

Nevval Sevindi: Evet.Kendi yazdıkları ve bastıkları gazeteyi okumuyorlar belli ki! Salih Tuna daha güzelini söyledi” o sadece haber” dedi! Hilal Kaplan ben gazeteyi savunacağım ve çıkıp gideceğim hemen bana söz verin dedi sunucuya. Ona söz verildi. Kalktı gitti. Devamlı benim lafımı boğmaya çalışırken “gargara yapmayın” demiştim.Buna alınmışlar.

Sonra karşı taraf olmayınca programa devam edemem dedi program sunucusu ve programı bir saat erken kapattı.

Yani ben yolsuzluktan haberimiz yok diyenlere kendi gazetelerini gösterdim.Bu aynada gördüklerinden rahatsız oldular.Hepsi bu…


Kaynak:Haber Kaynağı