NE YANIT VERDİ; KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİLER BÜYÜYOR

NE YANIT VERDİ; KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİLER BÜYÜYOR

CHP'de Kılıçdaroğlu'na Adana Mitingi ve kardeşi ile ilgili tepkiler büyüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adana'daki mitingde Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin adını kürsüden okumasıyla ilgili olarak kendisini eleştiren Deniz Baykal ve partililer ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazıp açlık grevine başlayan ağabeyi hakkında açıklama geldi.

NAZLI ILICAK VE ALTAN KARDEŞLERİN ADLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin isminin tutuklu gazeteciler ile birlikte kürsüden okutulmasını eleştiren Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a yanıt verdi.

HİÇ BİR GAZETECİ HAPİSTE OLMASIN

Kılıçdaroğlu, “Adana’da hapisteki bir grup gazetecinin ismini andığım için tepki geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir parti ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz, hiçbir gazeteci hapiste olmasın” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, kendi düşüncesinden olan, olmayan tüm gazetecilerin özgür olması gerektiğini söyledi.
“Siyasette ilkeli olacaksınız. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu ayıptan Türkiye’nin arındırılmasını istiyorum. Partimizin, benim ilkeleri, düşünceleri var” şeklinde konuştu.

AĞABEYİ HAKKINDA TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA

CHP liderine “FETÖ’cüler kandırmış” pankartıyla yürüyen ağabeyi Celal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruyu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Ağabeyimle ilgili bir sorun yok” dedi.

BAYKAL NE DEMİŞTİ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk'te 'Tarafsız Bölge' programına katıldı. Baykal programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

DEPREM YARATAN MİTİNG

CHP'nin Adana'da düzenlediği miting üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Baykal, Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşlerin isminin tutuklu gazeteciler ile birlikte kürsüden okutulmasını, "Keşke olmasaydı, buna izin verilmeseydi" sözleriyle eleştirdi.

CUMHURİYET AYRI

"Cumhuriyet'teki arkadaşların bir örgüt mensubiyeti ya da bir suç oluşturacak beraberlik içinde olduklarına dair hiçbir emare ortaya konmuş değil" diyen Deniz Baykal, "Bizim bunu kabul etmemiz için bir neden yok. Sayın Genel Başkanın ben orada bu ölçüsüz tutuklama, kitlesel etkisizleştirme çabasına bir direnç sergilemek istediğini görüyorum, anlıyorum, saygı duyuyorum. 

SAYGI DUYUYORUM AMA

Ama bunların bir kısmının hiç olmazsa... Bir kısmının derken özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayan, bunu, hiçbir inandırıcı delil olmadan bizzat kamuoyuna aktararak büyük bir komplonun aktif unsuru olarak görev yapmış olanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlamasını haklı bulmak mümkün değil. 

GENEL BAŞKAN DİKKAT ETMEDEN

Sayın Genel Başkan dikkat etmeden, bir ayrım yapmadan ve toplumun bu duyarlılığı göstereceğini de muhtemelen dikkate almadan bunu yapmıştır. Bunu büyütüp böyle içinden çıkılmaz bir olay haline getirmemek lazım. Yanlış olabilir, bunu toparlamak lazım" ifadelerini kullandı.

Baykal, Ergenekon'un komplo olduğunun hukuki bir gerçek olarak ortaya çıktığını hatırlatarak, Ergenekon'un kimin tezgahı olduğunun mahkeme kararıyla tescil edildiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı