MUZAFFER İZGÜ SANSÜRE SERT ÇIKTI

MUZAFFER İZGÜ SANSÜRE SERT ÇIKTI

"Zıkkımın Kökü" adlı kitabı Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "ergenlik çağındaki öğrencilere uygun olmadığı" gerekçesiyle sansürlenen Muzaffer İzgü, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum; kınıyorum, ayıplıyorum" dedi.

"Zıkkımın Kökü" kitabının bugüne kadar 26 baskı yaptığını belirten İzgü, Muhalifgazete'ye yaptığı açıklamada "Toplam 154 kitap yazdım, bunun 97'si çocuk ve gençlik kitabı. Ben gence de çocuğa da ne yazacağını bilen bir insanım" diye konuştu.

Bu bir yasakçı kafanın marifetidir diyen İzgü, AKP iktidarını eleştirerek; "Şeker Portakalı', 'Fareler ve İnsanlar'a sansür uygulamaya çalıştılar. Sonra Bakan serbest açıklaması yaptı. Birinin dediğini öbürü tutmuyor. Uygulamaya bakın siz, söyleme değil. Tepki gelince geri adım atıyorlar. Sonra tekrar devam ediyorlar" dedi.

"Zıkkımın Kökü" adlı kitabın sinemaya da uyarlandığını ve 17 ödül aldığını hatırlatan usta yazar, "Sırtını edebiyata dayayan bir yapıttır bu. Sansür bir baskı aracıdır. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum; kınıyorum, ayıplıyorum. Bunu okuyucu da yutmayacak, öğretmen de öğrenci de yutmayacak" diyerek tepkisini dile getirdi.