MUSUL BÖYLE DÜŞTÜ! FLAŞ GÖRÜNTÜLER!

MUSUL BÖYLE DÜŞTÜ! FLAŞ GÖRÜNTÜLER!

IŞİD'in Musul'u ele geçirme görüntüleri dehşete düşürüyor.

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesiyle hareketlenen Irak topraklarında saatler ilerledikçe gelişmelerin boyutları da korkutucu seviyelere ulaşmaya başladı.

Al Jazeera'nın yayınladığı habere göre bölgeden son gelen bilgilerse şöyle;

Irak şam İslam Devleti (IŞİD) Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan Tuzhurmatu kentini ele geçirdiklerini, ayrıca Selahaddin'e bağlı Bici kentindeki tüm silah depolarına el koyduğunu açıkladı. IŞİD ayrıca Bici ile Şarkat arasındaki ulaşımı sağlayan köprüyü de ele geçirdiğini duyurdu.

Musul'u ele geçiren ve Selahaddin'e ilerleyen IŞİD güçleriyle Irak ordusu arasında çatışmalar Kerkük kırsalına da sıçradı.

IŞİD Twitter hesabından, Kerkük kırsalındaki bazı yollarda Maliki güçlerine saldırı düzenlediklerini, çok sayıda askeri teçhizata el koyduklarını açıkladı.

Rudaw haber kanalına göre, IŞİD Kerkük kırsalındaki Zab ve Abasi bölgelerini ele geçirdi. Raşad'da ise çatışmalar sürüyor.

Rudaw'a göre, Kerkük hapishjanelerinde bulunan 60 mahkûm güvenlik gerekçesiyle Süleymaniye'deki hapishanelere sevk edildi.

Irak Başbakanı Nuri Maliki IŞİD'e karşı direnemeyen orduya Kürt yönetiminden yardım isteme talimatı verdi. Maliki ayrıca cepheyi terk eden askerlerin askeri mahkemede yargılanacağını söyledi.

Kerkük'te gece sokağa çıkmak yasaklandı

Kerkük Valiliği, kent merkeziyle bağlı ilçelerde Musul'daki çatışmaların sıçrama ihtimalini gerekçe göstererek geceleri sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre karar, valiliğe bağlı Yerel Yönetimler Güvenlik Komisyonu tarafından alındı.

Kerküklüler 23.00 ile 04:00 arasında sokağa çıkamayacak. Sokağa çıkma yasağının ne kadar süreceği ise açıklnamdı sadece kararın vatandaşların güvenliği için hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Vali Necmettin Ömer Kerim'in başkanlığında yapılan toplantıda Kerkük'e olası saldırıların önüne geçmek amacıyla böyle bir kararın alındığına dikkat çekildi.

Nuceyfi ABD'den yardım istedi

Irak Parlanmentosu Başkanı Usame Nuceyfi, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'un merkezinde kontrolü tamamen ele geçirdiğini ve Selahaddin kentine ilerlediğini söylemişti.

Nuceyfi, Washington yönetiminin büyükelçisinden ABD'nin müdahale etmesini talep ettiğini kaydetti.

IŞİD içerisinde birçok farklı uyruktan silahlı kişinin bulunduğunu belirten Nuceyfi şöyle devam etti:

"Nasıl oldu da bütün bu güvenlik güçleri terör karşısında geri kaçtı ve kenti IŞİD'e teslim etti? Güvenlik güçlerinini Musul'dan kaçışı ile ilgili acil bir soruşturma başlatılmalı. Bütün siyasi taraflar bu teröre karşı durmalı. Teröre destek veren ülkelere karşı net tavır alınmalı."

Nuceyfi ayrıca IŞİD'in Musul'a girmesi sonucu yüz binlerce insanın bölgeden kaçmaya çalıştığını belirtti.

IŞİD'in Musul'u ele geçirirken çekilen görüntülerse savaşın boyutunu anlatmaya yetiyor.


 

Kaynak:Haber Kaynağı