MUHALEFET ŞARKISINI KİME SÖYLÜYOR

Yıllardır muhalefet, iktidar partisine yolsuzluk ve doğa katliamları üzerinden, toplumda giderek artan ahlaksızlıklar ve kadına şiddet gibi konular üzerinden yükleniyor.

Haksız da değiller; bunlar mutlaka konuşulmalı ve anlatılmalı. Ama kime anlatıyorsunuz?

Bizlere anlatıyorsanız, biz zaten farkındayız. Ama derdiniz bunları iktidar partisinin tabanına anlatmaksa boşuna uğraşmayın.

"Padişahım, devletin çıkarları için oğullarını, torunlarını gözünü kırpmadan boğdurdu", diyerek alkışlayan bir seçmen kitlesine kesilen ağaçların önemini anlatamayız. ANLAMAZLAR.

"Altı yaşında kız çocuğuyla evlenilir" diyen bir hocanın önünde saygıyla eğilip el, etek öpen kitleye Ensar Vakfı yurtlarında tecavüze uğrayan masum çocukları ne kadar uğraşırsak uğraşalım anlatamayız.

"Kur’an’da kadın dövülür diyor", diyen bir hocanın fetvası önünde el pençe divan duran bir kitleye kadınlarımızın, kızlarımızın uğradığı şiddeti anlatamayız.

Rüşvet ve yolsuzluk mutlaka anlatılmalı, ama Osmanlı’dan beri kronik alışkanlığımız haline gelmiş bu konuyla kalkıp iktidarı koltuğundan edemezsiniz. Maalesef “hasta bakıcının cebine üç beş kuruş koymazsak, hastamıza bakılmayacağını" düşünen bir toplum haline getirilmişiz.

Sosyal medyada insanlara hakaret etmekten başka bir şey yapmayan, kendine ait düşüncesi ve geleceğe dair planı olmayan insanlara ahlaktan bahsetseniz ne olur?

Köy enstitülerinin kapatıldığında zaten istenen böyle bir kitle yaratmaktı. Ve başarılı da oldular.

İktidar tabanına hitap etmek istiyorsanız, artık bunların dışında başka şeyler denemek lazım..

15 Temmuz darbesini gerçekleştiren ve gözünü kırpmadan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayan, halkın üzerinden tanklarla geçip halkın üzerine ateş açan, yüzlerce vatandaşımızı katleden ve onlarca askerimizi şehit eden FETÖ çetesinin elemanlarının nasıl girdiğini; kumpaslarla tasfiye edilen vatansever subayların yerine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne nasıl sızdığını anlatın. İktidar tarafından belirlenen ve tamamen iktidarın kontrolünde olan devlet kurumlarından bu çetenin askeri okul sınav sorularını nasıl çaldığını anlatın. AKP iktidarının, bu çete üyelerinin TSK'ya sızmasında ki rolünü anlatın.

Memleketi parsel parsel peşkeş çekip FETÖ çetesine maddi imkân saplayarak bu çetenin ekonomik olarak güçlenmesine yol açanları anlatın. Muhalefetin uyarılarına rağmen, AKP iktidarının bu çetenin hukuk sistemimiz içerisinde güçlenmesine özel yasalar çıkararak katkı sağladığını ve bu iktidarın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ çetesine bir anlamda yıllarca yardım ve yataklık yaptığı anlatın.

FETÖ darbesinin ardındaki güç olan ve FETÖ lideri Gülen’i himaye eden ABD'ye karşı bu iktidarın neden bu kadar sessiz olduğu sorgulamalı.

14713643_10154177308043822_6084755479108048770_n.jpg

İktidar partisi AKP'nin anayasayı ihlal ederek Barzani’nin peşmergelerini Türk topraklarından geçirerek Ayn El Arap, diğer adıyla Kobani’de bulunan YPG teröristlerine ağır silah yardımı yapmasına izin verdiği insanlara hatırlatılmalı.

Terör örgütü YPG'ye silah verdiğini ve vermeye devam edeceğini resmen açıklayan ABD'ye bu iktidarın başta İncirlik ve Diyarbakır olmak üzere, kritik askeri üslerimizi açtığı anlatılıp sorgulanmalı.

İktidar partisinin Dışişleri Bakanı'nın TV kameraları karşısında “Terör örgütü YPG/PYD için ABD'yle küsecek değiliz “ dediğini izletin insanlara.

Aynı ABD'nin terör örgütü PKK uzantısı olan YPG teröristlerini vurmamızı engellediğini ve AKP'nin bu durumda bile ABD'yle iş yapmaya devam ettiğini anlatın.

Bugün Lozan’ı eleştiren bu iktidarın Osmanlı’dan yüz yıl sonra ATA toprağı dediği Süleyman Şah Saygı karakolunu, vatan toprağını nasıl terk ettiğini, bunu yaparken de bugün terörist dedikleri YPG/PYD'yle nasıl işbirliği yaptığını anlatın.

PKK'nın AKP iktidarları sayesinde yeniden nasıl güçlendiğini anlatın. Açılım denen illeti ve o sürecin sonunda Erdoğan’ın TV kameraları önünde defalarca itiraf ettiği “açılım denen süreçte valilerimiz verdiğimiz talimatlar gereği bunlara dokunmuyordu” sözünü, bu sayede PKK'lı teröristlere nasıl yol verildiğini anlatın. Oslo adı verilen görüşmeleri hatırlatın insanlara; görüşmelerde sözde MİT yetkililerin pazarlık yaptıkları PKK teröristlerine söylediği sözden yola çıkarak depolanan silahları, yurt içine sokulan bombalara nasıl göz yumulduğunu anlatın.

Son bir yılda bu başıbozukluk yüzünden yüzlerce polis ve askerimizin şehit olduğunu, binlercesinin yaralandığını, şehirlerimizin harabeye döndüğünü anlatın.

Mavi Marmara’da vatandaşlarımızı katleden, düne kadar “katil, terörist İsrail” diye anılan, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yetkililerinin ulusal menfaatlerimizi öne sürüp bir anda "dostumuz, müttefikimiz İsrail" diyerek 180 derece döndüğünü, ama nedense söz konusu Esad olduğunda ulusal menfaatlerimizin göz ardı edildiğini anlatın.

Suriye’de akan kanın gerçek nedeninin “Katar gazı ve Suudi Arabistan petrolünün Suriye ve Türkiye üzerinden Avrupa Birliği'ne akıtma planları olduğunu” anlatın.

Irak’ta bugün yaşadığımız sorunların nedeninin, Irak Merkezi Hükümeti yerine mezhepçi politikalarla Barzani’nin tercih edilmesi olduğunu anlatın. Musul Konsolosluğumuz basıldığı ve konsolosluk görevlilerimiz IŞİD canileri tarafından esir alındığında, iktidarın o gün Musul’a müdahale etmek yerine sessiz kaldığını anlatın.

Dün Kerkük yağmalanıp daha sonra da Barzani’nin Kerkük’e nasıl el koyduğunu, bunlar yaşanırken iktidar sahiplerinin bunu sadece izlemekle yetindiğini, bu da yetmiyormuş gibi Irak devletine ait olan petrolü sınırlarımız üzerinden akıtarak gelirini Kürdistan kurma hayalleriyle yanıp tutuşan Barzani’ye aktardığını, AKP iktidarının bu sayede Barzani’yi ekonomik olarak bağımsızlığa yaklaştırdığını anlatın.

Bugün İran, Irak ve Suriye hükümetleriyle işbirliği yapmış olsak Rusya’nın da desteğini alarak BOP projesinin en büyük hedeflerinden biri olan, kimilerine göre sözde Büyük Kürdistan, kimilerine göre de Büyük İsrail projesini engelleyebileceğimizi anlatın.

Yukarıda belirttiğim konularda sizin yorum yapmanıza da gerek yok.İnternette gerek Erdoğan’ın gerekse AKP sözcülerinin bu konularda yapmış olduğu yüzlerce açıklama var. Televizyon programlarına çıkarken alın elinize tablet bilgisayarları siz konuşmayın sadece videoları oynatın.

Televizyonlara sizi çıkarmıyorlar mı? O zaman miting meydanlarına koyduğunuz dev ekranlara yansıtın bu videoları. Yetmedi mi; kurumsal sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Köylerde, mahallelerde, kahvehanelerde toplayın insanları seyrettirin; olmadı yükleyin CD’ye ev ev dağıtın.

Bunları yaparken de Atatürk ve cumhuriyetin kurucu ilkeleriyle sorunu olan kim varsa içinizden ayıklayın.

Hem CHP, hem de MHP nin “Ümitleri” var. Dört elle sarılın Ümitlere. Gelecek Ümitlerdedir.

Ümitsiz yola çıkanlar yarı yolda kalır.

@Halitisci 

Önceki ve Sonraki Yazılar