MUĞLA'DA ANTİK TİYATRO OTOPARK YAPILDI

MUĞLA'DA ANTİK TİYATRO OTOPARK YAPILDI

Muğla’da Kyon Antik Kenti’nin içinde yer alan tiyatronun, otopark olarak kullanıldığı ortaya çıktı

Arkeolojihaber.net'in haberine göre; Muğla’da Kyon Antik Kenti’nin içinde yer alan tiyatro, otopark olarak kullanılıyor.

Muğla’ya bağlı Yatağan İlçesi’nin Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyor. Ayrıca tepeye yaslanmış bir şeklinde konumlanan ve evlerin arasında kalmış tiyatronun içine parke taşı döşenmiş.

Fotoğraf: Özcan Yüksek

 

Kyon Antik Kenti
Kent, Menteşe beldesi yakınlarında, Çamyayla (Bellibal) köyündedir. Kyon ismi Helence’de ‘köpek mezarı’ anlamına gelmektedir. Bizans döneminde ise, buraya Paliapolis deniliyordu. Kyon Antik Kenti’nde arkeolojik kazı çalışmaları yapılmadığından hakkında ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır. Roma dönemine ait tiyatro ve çeşitli sunak taşları köy içerisinde yer alan kalıntılardır. Tiyatronun 13 sıra basamağı günümüze ulaşmıştır. Roma döneminde Kyon Antik Kenti’nde sikke basıldığı bilinmektedir.

 

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE OTOPARK KALDIRILDI

Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar’ın sosyal medya üzerinden Arkeolojihaber’e gönderdiği fotoğrafa göre, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Muğla’ya bağlı Yatağan İlçesi’nin Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Arkeolojihaber’in olayı gündeme taşımasının ardından gelen tepkiler nedeniyle antik tiyatro içinde yer alan otopark kaldırıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, sosyal medya üzerinden Arkeolojihaber’e son durumu gösteren fotoğraf gönderdi. Kocapınar, “10.02.2016 günü itibariyle tiyatronun görüntüsü” dedi.

muglada-kyon-antik-tiyatrosu-icindeki-otopark-kaldirildi-2.jpg